GuidePedia

0

Κλιμακώνεται η ένταση Ρωσίας -Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί ρωσικού αεροσκάφους που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η Ρωσία ενισχύει το στόλο της στην συρο-τουρκική μεθόριο. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία από την πλευρά της αναβάθμισε την ετοιμότητά της σε "πορτοκαλί", ένα στάδιο πριν το κόκκινο, μετά τη νέα ένταση με τη Ρωσία. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η αυξημένη ενταση στην Τουρκία προϋποθέτει την “πλήρη ετοιμότητα" και άμεση ανταπόκριση των τούρκων πιλότων και για τον λόγο αυτό τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν λάβει εντολή κατάρριψης εάν απαιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, σήμερα,  οτι τα τούρκικα ραντάρ αλλα και τα ραντάρ του ΝΑΤΟ εντόπισαν ένα ρώσικο αεροσκάφος εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, αντικρούοντας τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η παραβίαση ήταν «καθαρή προπαγάνδα».

Η Τουρκία δήλωσε το Σάββατο οτι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-34 είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, παρά τις προειδοποιήσεις, υποδαυλίζοντας για μια ακόμη φορά τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών που συμμετέχουν στον πόλεμο της Συρίας. Η Ρωσία αρνείται την εισβολή.
“Η Ρωσία δεν μπορεί να καλύψει την παραβίαση του εναέριου χώρου μας. Δεν είναι δυνατόν να κρύψει ένα τέτοιο περιστατικό αν συνέβη, ή να το πλάσει αν δεν συνέβη,” δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοβ αρνήθηκε το Σάββατο ότι οποιαδήποτε ρωσικό αεροπλάνο είχε μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο, και αποκάλεσε τους τουρκικούς ισχυρισμούς «καθαρή προπαγάνδα».

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό, το Νοέμβριο, η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο που πετούσε πάνω απο τη Συρία, δηλώνοντας ότι είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, προκαλώντας διπλωματική ρήξη με την Ρωσία να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις.
"Η Τουρκία δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να κλιμακωθεί η ένταση με τη Ρωσία, αλλά παραμένουμε ευαίσθητοι ως προς την προστασία του εναέριου χώρου μας," πρόσθεσε ο Νταβούτογλου.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία εχει ενισχύσει τον στόλο της στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, δημοσιεύονται  φωτογραφίες ρωσικών αεροσκαφών που φέρεται να ενίσχυσαν τον ρωσικό στόλο στα συρο-τουρκικά σύνορα..
Έως και τέσσερα Su-35S ενώσαν τις δυνάμεις τους με τα Su-30 SMS, που υπάρχουν ήδη στην βάση Hemeimeem / Bassel al-Assad ΙΑΡ, στην Λατάκια.



Στις 30 Ιανουαρίου του 2016 το ρωσικό blog MIL-Avia έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την πτήση Tu-154 από το αεροδρόμιο Βόλγα (Αστραχάν) - AFB Hmeymim (Συρία). Οι πληροφορίες αναφέρονται στην υπηρεσία δεδομένων Flightradar24.
Στις 31 Ιανουαρίου 2016, στο φόρουμ αναρτήθηκαν ενδιαφέρουσες φωτογραφίες απο σμήνος αεροσκαφών του μοντέλου Su-35S FSI που φέρουν τους αριθμούς 03, 04, 05, 06 και 08, με κόκκινα διακριτικά. Nα σημειωθεί ότι τα διακριτικά στο Su-35S άρχισαν να εφαρμόζονται στο αεροσκάφος το 2014.






Το Sukhoi Su-35 (Νατοϊκό όνομα: Flanker-Ε) είναι η ονομασία για δύο ξεχωριστά αεροσκάφη, παράγωγα του Su-27 «Flanker». Είναι μονοθέσια, δικινητήρια, πολλαπλού ρόλου μαχητικά, που σχεδιάστηκαν από την Sukhoi και κατασκευάστηκαν από την εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Komsomolsk-on-Amur (KnAAPO).

Το Su-35 είναι η γενιά αεροσκαφών 4 ++ και χρησιμοποιεί τεχνολογία πέμπτης γενιάς. Το μέγιστο φορτίο πυρομαχικών του Su-35 είναι 8.000 kg.

TodaysZaman/InformNapalm/Defense-blog
Απόδοση/Επιμέλεια - Ελένη Παναγιώτου

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top