GuidePedia

0

Η αγωνία της Τουρκίας να μην δημιουργηθεί μια αυτόνομη περιοχή που θα ελέγχεται απόλυτα από τους Κούρδους , αποτυπώνεται στον χάρτη. Η εισβολή τουρκικών στρατευμάτων έχει στόχο να “κόψει” στα δύο την περιοχή την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι. Η εισβολή των Τούρκων φαίνεται να δημιουργεί προσωρινά μια “τουρκική ζώνη ασφαλείας” η οποία είναι αμφίβολο αν μπορεί να “προστατεύσει” την Τουρκία από τον εφιάλτη της.Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή ελέγχεται από τον ISIS! Με τον οποίο η Τουρκία έχει όπως φαίνεται άριστες σχέσεις.

Ο εκνευρισμός του Ερντογάν δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Άγκυρα. Σύμφωνα με την ΧΟΥΡΙΕΤ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι “ο μόνος στόχος των τρομοκρατών είναι να εκτελέσουν το καθήκον που πους έχουν αναθέσει αυτοί που τους κατευθύνουν, εκτελώντας το συμβόλαιο που έχουν αναλάβει». Δεν αποκάλυψε ποιους υποπτεύεται αλλά όλοι εκτιμούν ότι “βλέπει” το Ισραήλ και τη Ρωσία ως “υπεύθυνους”. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σακέντ, μίλησε ήδη για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι οι διώξεις κατά Κούρδων δεν πρόκειται να σταματήσουν:
«Οι οργανώσεις τους, οι βουλευτές τους, οι δήμαρχοί τους, θα απαντήσουν στη δικαιοσύνη για όσα έκαναν. Θα ξαναστήσουμε τις περιοχές όρθιες εντός του έθνους μας, μόλις οι δυνάμεις μας εξοντώσουν τους τρομοκράτες και εμείς θα αποφασίσουμε για την οριστική λύση στο θέμα αυτό», είπε ο Ερντογάν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top