GuidePedia

0

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν απροειδοποίητα στο αεροδρόμιο της πόλης Hasaka, ενώ σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Jarabulus. Πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνοούν το τι συμβαίνει ακριβώς στην Συρία , αναφέρει η πασίγνωστη γεωπολιτική ιστοσελίδα GlobalResearch .

Υπό το πρόσχημα της «παύσεως μετάδοσης ειδήσεων» από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, τονίζει η γνωστή ιστοσελίδα .

Η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο συριακό έδαφος, με την κατεύθυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας να παραμένουν ένα μυστήριο.




Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού portal Sputnik , η Τουρκία εντείνει τη στρατιωτική παρουσία της κατά μήκος των συνόρων της Συρίας. Εκτιμάται ότι σήμερα ο αριθμός των αρμάτων μάχης υπερβαίνει τα χίλια ενώ οι στρατιώτες αριθμούν μερικές δεκάδες χιλιάδες .

Σύμφωνα τώρα με την εφημερίδα News Hauar , χιλιάδες πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, συνοδευόμενοι από άρματα μάχης M60 A3, M48 A5, SABRA, βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα AIFV και ειδικά διαμορφωμένα άρματα αποναρκοθετούν συνεχώς σημεία της συνόρων με την Συρία .

Αυτό σημαίνει ότι μετά τις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης θα ξεκινήσει μια τουρκική χερσαία εισβολή, εξηγεί το ινστιτούτο αναλύσεων Stratfor.

Η Τουρκία επίσης έχει ήδη αυξήσει υπέρμετρα την ένταση των επιθέσεων πυροβολικού κατά μήκος των συνόρων με την Συρία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους Τουρκμένους και την συριακή αντιπολίτευση, τονίζει σχετικό δημοσίευμα .

Η Άγκυρα αρνείται αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεκάδες άλλες πηγές επιβεβαιώνουν την εισβολή, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα GlobalResearch.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν μια χερσαία επιχείρηση στην Συρία υποτίθεται για να επιτεθούν κατά των Ισλαμιστών ανταρτών . Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η βασική προτεραιότητα της Τουρκίας είναι οι Σύροι Κούρδοι . Η τουρκική επίθεση θα ενισχύσει τους συμμάχους των ισλαμιστών ανταρτών στη βόρεια Συρία, αποκόπτοντας την επέκταση της επιρροής των κουρδικών δυνάμεων στην δυτική κατεύθυνση , αναφέρουν έγκυροι αναλυτές του ινστιτούτου Stratfor.

Σύμφωνα με ειδικούς και πολλά ΜΜΕ, η τουρκική χερσαία επιχείρηση θα επιδεινώσει τις ήδη δύσκολες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας . Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον δεν θα προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Μόσχα, τονίζουν Αμερικανοί αναλυτές.

Μόνο που οι ίδιοι δεν γνωρίζουν καλά την νυν ρωσική ηγεσία. Ο Βλαδίμηρος Πούτιν έχει « κόψει τιμολόγιο» στους Τούρκους και το έχει υπογράψει , και δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα .

«Τις τελευταίες ημέρες, κυρίως εν αναμονή των προγραμματισμένων συνομιλιών της Γενεύης , υπάρχει μια εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων όλων των τρομοκρατικών ομάδων. Η ιδέα είναι ότι όλοι αυτοί προφανώς προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση στο θέατρο του πολέμου υπέρ τους », δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά την διάρκεια ενημέρωσης στην Μόσχα.

Πρόσθεσε δε η ίδια ότι συνεχείς επιθέσεις στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούνται από μαχητές των ισλαμικών ομάδων «Dzhebhat en Nusra», «Ahrar Al-Sam». «Όλοι αυτοί έλαβαν σοβαρές ενισχύσεις από την Τουρκία», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου Rmeilan στην βόρεια επαρχία της Hasaka στην Συρία, με σκοπό να στηρίξουν τις κουρδικές δυνάμεις ενάντια στο «ισλαμικό κράτος» , ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι «Al Jazeera», εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Τουρκία. Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού της Συρίας ανακοίνωσαν ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζουν το αεροδρόμιο για εξορμήσεις και εργάζονται για την επέκταση του . Η Κεντρική Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε και αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες.

Σε άρθρο  με τίτλο (Α.Νταβούτογλου: «Διατηρούμε το δικαίωμα να βομβαρδίσουμε την Βόρεια Συρία» !!), αναφέραμε ότι ο Τούρκο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα βομβαρδισμού της οργάνωσης YPG στην βόρεια Συρία, όπως ακριβώς έπραττε κατά δοκούν η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον του PKK στο όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, εάν κρίνει ότι οι ενέργειες του YPG αποτελούν απειλή.

Το σκηνικό είναι έτοιμο για να ξεκινήσει «φωτιά μεγάλη» στην Συρία , η ουσία όμως είναι από αυτήν κινδυνεύουμε όλοι.




πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top