GuidePedia

0

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Η Μέση Ανατολή σήμερα μοιάζει περισσότερο με το θρυλικό αερόστατο Hindenburg γεμισμένο με υδρογόνο όπου μια σπίθα μπορεί να το πυροδοτήσει ανά πάσα στιγμή.
Η Τουρκία αναφλέγει πυροτεχνήματα σε κάθε ρωσικό «αερόστατο» και έχει ήδη επιβάλλει περιορισμούς σε ρωσικά εμπορικά πλοία στα στενά του Βοσπόρου καθυστερώντας το πέρασμά τους σε παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Βλέπουμε και έναν Ρώσο στρατιώτη ο οποίος φωτογραφήθηκε στο κατάστρωμα ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου το Caesar Kunikov, με έναν πύραυλο καθώς διέσχιζε το Βόσπορο.

ΕΝΩ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ2

Μια σπίθα η οποία μπορεί να αναφλεχθεί από μια απλή σκανδάλη, οδηγεί σε έναν πολύπλοκο πόλεμο. Ύστερα έχουμε την Τουρκία η οποία εισβάλλει απρόσκλητη στο Ιράκ με στρατεύματα κατοχής, ενώ η κυβέρνηση του Ιράκ την καλεί με τελεσίγραφο να αποχωρήσει χαρακτηρίζοντας την εισβολή στρατιωτική κατοχή.



Την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από 2 τουρκικά F-16 ακολούθησε μια αυξημένη στρατιωτική ρωσική παρουσία στη Συρία, ενώ η Τουρκία απειλεί να κλείσει τα Στενά της στα ρωσικά πλοία αν θεωρήσει ότι απειλείται η εθνική της ασφάλεια. Ο Πούτιν προχώρησε στην εγκατάσταση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας σε μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία απειλώντας να καταρρίψει οποιοδήποτε τουρκικό τζετ.
Πολλοί, μπορεί λανθασμένα να πιστέψουν ότι ο Πούτιν είναι μόνος του χωρίς να υπολογίζουν ότι η Κίνα μπορεί να σπεύσει σαν σύμμαχος για να βοηθήσει. Η Τουρκία αισθάνεται κάποια σιγουριά καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός θεωρεί ότι έχει την έγκριση των πράξεων του από τις ΗΠΑ, με τον «σκλάβο» του τον Ομπάμα και στην Ευρώπη, με την «παλλακίδα» του τη Μέρκελ από τη Γερμανία.

Στο Ιράκ, η Τουρκία ξεκίνησε την εγκατάσταση στρατευμάτων της. Ήδη στις αρχές Δεκεμβρίου τα τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν το Ιράκ με 1.200 στρατιώτες μαζί με 25 τανκ και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στην Μοσούλη.

Η Ρωσία έχει από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια. Πρόσφατα ο Vladimir Zhirinovsky πρότεινε να ρίξουν μια πυρηνική βόμβα στο Βόσπορο για να σβήσουν την Κωνσταντινούπολη. Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ίσως ήταν η τελευταία σταγόνα. Η οργή της κοινής γνώμης στην Ρωσίας για την Τουρκία άρχισε πριν λίγο καιρό και αφορούσε τον Καύκασο, τη Μεσσόγειο, την Κύπρο και πιο πέρα. Η Ρωσία σύντομα θα αυξήσει τις κυρώσεις της κατά της Τουρκίας με την υποστήριξη και άλλων συμμάχων της όπως το Ιράν, (προς το παρόν), Κίνα και Ινδία. Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει πολλούς φίλους στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει επίσης μια μεγάλη συμμαχία με Ιράκ, Ιράν, στην Μέση Ανατολή.

ΕΝΩ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ4

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου Zamili κατήγγειλε την κίνηση της Τουρκίας προς τη Μοσούλη σαν μια εισβολή. Πρόσθεσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν ως στόχο την κυριαρχία του Ιράκ. Οι ιρακινές αεροπορικές δυνάμεις ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, Haider al-Abadi, για την κατάσταση και περίμεναν την άδεια του για να επιτεθούν στα τουρκικά στρατεύματα. Η λανθασμένη πολιτική της Αμερικής για την Μέση Ανατολή δημιούργησε ένα κενό το οποίο επιδιώκουν να «γεμίσουν» το Ιράν και η Τουρκία.



Η Μοσούλη ήταν κάτω από τον έλεγχο του Ιρακινού Κουρδιστάν μέχρι το προηγούμενο χρόνο. Αλλά τον Ιούνιο του 2014 οι τρομοκρατικές ομάδες της ISIS κατέλαβαν τη μεγαλύτερη πόλη του βορείου Ιράκ μετά από σκληρές συγκρούσεις με τις Ιρακινές κουρδικές δυνάμεις. Η Τουρκία στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τον πόλεμο κατά του ISIS σαν μια δικαιολογία για να διεισδύσει στα πιο πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράκ.
Υπάρχει ένα παλιό μίσος από τους Άραβες προς τους Τούρκους. Πιο πολλές πιθανότητες έχουν Τούρκοι να τα βρουν με τους Κούρδους του β Ιράκ, παρά με τους Άραβες. Λένε ότι η κίνηση των τουρκικών στρατευμάτων προς τη Μοσούλη είναι ένα σημάδι μιας επερχόμενης επίθεσης για να επανακτήσουν την πόλη από τους ISIS. Η Τουρκία έχει στενές σχέσεις με τους Κούρδους του Ιράκ και προσβλέπει στον πετρελαϊκό πλούτο του βορείου Ιράκ.
Όλα αυτά δείχνουν πως η Μέση η Ανατολή, είναι αυτή η οποία θα εκπληρώσει τις προφητείες της Αγίας Γραφής!
Και ενώ άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου του παγκοσμίου πολέμου εμείς ας πάμε στην λεβεντομάννα Κρήτη και ακούστε προσεκτικά. Ενώ ακούγεται ο ήχος από τα τύμπανα του πολέμου οι Έλληνες σύντομα θα πάρουν ό,τι έχασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια «όπου σμήνη ακρίδων εισέβαλαν στην χώρα» σύμφωνα με όλες τις προφητείες.



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top