GuidePedia

0

Δυνάμεις της 67ης Ταξιαρχίας και της 18ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του συριακού Στρατού, σε συνεργασία με άνδρες της Χεζμπολάχ και της εθνοφυλάκων από την περιοχή της Χομς, ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του ζωτικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Παλμύρας-Χομς, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν τα χωριά αλ Μπαγιαράτ και Μαρατέν, δυτικά της ιστορικής πόλης της Παλμύρας. Η κατάληψη των χωριών σημαίνει πρακτικά πως οι συριακές δυνάμεις όχι μόνο απέχουν πλέον μόλις 4 χλμ. από την Παλμύρα, αλλά και ότι έχουν αποκόψει τη γραμμή επικοινωνιών των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, η απελευθέρωση της πόλης είναι ακόμα δύσκολη, καθώς το έδαφος είναι ευνοϊκό για τους τζιχαντιστές που έχουν οχυρωθεί στα παρακείμενα υψώματα Τζαμπάλ Κασούν, τα οποία είναι το κλειδί των δυτικών προσβάσεων προς την πόλη.

Την τελευταία φορά που οι Σύροι επιχείρησαν να καταλάβουν τα υψώματα Κασούν είχαν υποστεί δεινή ήττα. Τώρα όμως φαίνεται πως υπάρχουν τα εχέγγυα για να επιτύχουν.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top