GuidePedia

0

Μετά την επίθεση του ISIS στο Παρίσι, μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας είναι αναπόφευκτη.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε έναν πόλεμο, για τον οποίο δεν έχει καμία ευθύνη.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος στη Συρία.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη, τόσο για τους Γάλλους πολίτες, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους Σύρους πολίτες, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια χώρα-τρελοκομείο.

Αλλά η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τον πόλεμο στη Συρία, ούτε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια, οι χώρες της Δύσης -και η Γαλλία- ξεσκίζουν επί αιώνες τους Άραβες.

Από τις Σταυροφορίες μέχρι τους σημερινούς πολέμους, η Δύση έχει αιματοκυλίσει εκατοντάδες φορές τους Άραβες.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτε από όλα αυτά. Η όποια -μικρή- συμμετοχή της Ελλάδας ήταν βοηθητική και εξαιτίας των υποχρεώσεών της από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Είναι θέμα των πολιτών των ευρωπαϊκών χωρών -και των ΗΠΑ- που έκαναν βαρβαρότητες σε βάρος των Αράβων, να αναλάβουν την ευθύνη για τους πολέμους που έκαναν οι κυβερνήσεις των χωρών τους.

Οι Έλληνες πολιτικοί -από όλο το πολιτικό φάσμα- πρέπει να συμφωνήσουν πως η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί με κανέναν τρόπο στον πόλεμο της Συρίας.

Η χώρα μας έχει πάρα πολλά προβλήματα αυτά τα χρόνια, και δεν χρειάζεται ένα ακόμα πρόβλημα, που θα της δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Στη Συρία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες χώρες εμπλέκονται για τα συμφέροντά τους.

Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες -με πόλεμο ή χωρίς- κοιτούν τα συμφέροντά τους.

Ας κάνει μια φορά και η Ελλάδα το ίδιο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top