GuidePedia

0

Οι επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της νεότερης Τουρκίας.
Οι πολίτες της χώρας ψηφίζουν βαθιά διχασμένοι. Τόσο οι κουρδικές αυτονομιστικές τάσεις και ο ένοπλος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας που διεξάγει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), όσο και η σύγκρουση της «κοσμικής» Τουρκίας με την ισλαμιστική του Ερντογάν, δεν θέλουν πολύ όλα αυτά να «συντονιστούν» και να παρασυρθεί η χώρα στο χάος.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει τα ρέστα του για να κερδίσει το ισλαμιστικό κόμμα του (AKP) αυτοδυναμία, ώστε στη συνέχεια να νομοθετήσει στη Βουλή την ανακήρυξή του ως προέδρου με ενισχυμένες εξουσίες, σχεδόν σουλτάνο. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δεν δίνουν αυτοδυναμία στον Ερντογάν.
Και ένας Ερντογάν δίχως αυτοδυναμία δεν ξέρει κανείς μέχρι που μπορεί να φθάσει.
Την προηγούμενη περίοδο δεν δίστασε να βομβαρδίσει τουρκικές πόλεις που κατοικούν Κούρδοι, να σκοτώσει διαδηλωτές, να συμπεριφερθεί στο 1/3 της Τουρκίας ως να είναι… κατακτημένη χώρα (που είναι δηλαδή). Και να μην ξεχνάμε το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές που αλωνίζουν. Ο πλανήτης το έχει πλέον τούμπανο και ο Ερντογάν κρυφό καμάρι ότι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και η Αλ Κάιντα υποκινούνται από την κυβέρνηση της Άγκυρας.
Στα εκλογικά κέντρα των Κούρδων, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν έχει στείλει στις αυλές των σχολείων άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις. Μια ωραία ατμόσφαιρα, δεν συμφωνείτε;

ekloges_tourkia

Στην πόλη Σουρ στα εκλογικά κέντρα βρίσκονται μασκοφόροι Αστυνομικοί, οι ίδιοι -όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι- που πριν μερικές εβδομάδες επιτέθηκαν στις γειτονιές τους και σκότωναν αδιακρίτως.
Αυτοί οι μασκοφόροι «φυλάνε» τα εκλογικά κέντρα με τεθωρακισμένα οχήματα. Δείτε τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από τη Σουρ:

ekloges_tourkia2

Στην πόλη Τσίζρε, σε σχολείο που φιλοξενεί εκλογικά τμήματα, Τούρκοι ένστολοι των ειδικών δυνάμεων κυκλοφορούν προκλητικά ενώ ο τουρκικός νόμος τους απαγορεύει να βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα. Δείτε βίντεο:
Να προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, μέσω των social media, κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στις πόλεις Σουρ και Μπαγκλάρ, που βρίσκονται στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, ενώ λέγεται ότι συνελήφθησαν ξένοι εκλογικοί παρατηρητές.
Στη Σμύρνη τρία μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP συνελήφθησαν από την τουρκική Αστυνομία ενώ πήγαιναν να ψηφίσουν.
Συνελήφθησαν Έλληνες παρατηρητές των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top