GuidePedia

0

«Δεν βλέπω το συσχετισμό μεταξύ της επιβάρυνσης που υπόκειται η Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών προς και διαμέσου της Ελλάδας, από τη μια πλευρά, και από την άλλη, οι δυσκολίες της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φ. Σταινμάγερ. Ο οποίος λίγο νωρίτερα στις ίδιες δηλώσεις είχε εκφράσει τη μεγάλη αγωνία του για τους μετανάστες οι οποίοι θέλουν να πάνε στη Γερμανία και παραδέχτηκε ότι το προσφυγικό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό της οικονομικής κρίσης.

Ορισμένες φορές οι δηλώσεις των Ευρωπαίων και φυσικά των Γερμανών για την Ελλάδα μας αφήνουν άναυδους. Γιατί ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι είναι ανόητοι.

Είναι τραγικό όταν χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές ,όταν πνίγονται κάθε μέρα παιδιά στο Αιγαίο να ασχολούμαστε με οικονομικά . Αλλά η πραγματικότητα και η υποκρισία των Ευρωπαίων “φίλων και συμμάχων” μας υποχρεώνει να αναφέρουμε τα αυτονόητα.

Η τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν χρειάζεται να αναλυθεί.

Απ΄ αυτή τη χώρα λοιπον την οποία κυριολεκτικά έχουν “ξεζουμίσει” οι “φωστήρες” της ΕΕ ζητούν να φυλάξει αποτελεσματικά τις ακτές της. Για τις οποίες και ο Σταϊνμάγερ και οι υπόλοιποοι…θυμήθηκαν πρόσφατα ότι είναι ευρωπαϊκές! Και η “πτωχή πλην τίμια Ελλάς” το κάνει,όσο καλύτερα μπορεί έχοντας να αντιμετωπίσει την εχθρική στάση της Τουρκίας.

Μόνο που αυτό κ.Σταϊνμάγερ μας κοστίζει πάρα πολύ. Φταίνε οι δικοί μας πολιτικοί που δεν του έδωσαν του κ.Σταινμάγερ τα οικονομικά στοιχεία του ΠΝ για να διαπιστώσει ο Γερμανός ΥΠΕΞ πόσα εκατομμύρια ευρώ “μπαίνει μέσα” για να υποστηρίξει κάθε μέρα ,κάθε ώρα τις περιπολίες στο Αιγαίο. Είναι το ίδιο ΠΝ ,οι ίδιες ΕΔ από τις οποίες οι “φωστήρες” της ΕΕ ζητούν 100 εκατομμύρια περικοπών φέτος και 400 το 2016! Είναι οι ίδιες ΕΔ από τις οποίες ζητούν “κούρεμα” προσωπικού. Είναι αυτές που εξαιτίας όσων απαιτεί η γερμανική κυβερνηση και οι υπολοιποι “οικονομικοί γκουρού” της ΕΕ λειτουργούν με “πατένετες” και χάρη στην εφευρητικότητα του προσωπικού τους. Μια από τα ίδια ισχύουν και για το Λιμενικό.

Ας αφήσουν λοιπόν οι …Σταϊνμάγερ και οι υπόλοιποι τους εξυπνακισμούς και τις εμμονές.

Οι οποίες επαναλαμβάνουμε ότι δεν οφείλονται σε ανοησία. Όχι βέβαια. Ο στόχος είναι πάντα η “συνεργασία” με την “γείτονα και σύμμαχο” Τουρκία. Και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μας πείσουν ότι “δεν μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας αυτή τη δουλειά”. Αυτό επιδιώκουν μέσω της απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης των ΕΔ .

Το ερώτημα όμως είναι τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση για όλα αυτά.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top