GuidePedia

0

Οι Τούρκοι αρχίζουν και πάλι να καλλιεργούν κλίμα εισβολής στη Συρία, με προετοιμασία για αεροπορικές επιδρομές υπό την κάλυψη των ΗΠΑ, αλλά αυτή τη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη ρωσική πολεμική μηχανή. Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 που έχουν αναπτυχθεί στα εδάφη της Συρίας και τα ρωσικά μαχητικά είναι έτοιμα να καταρρίψουν τα τουρκικά αεροσκάφη με το που παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο.
Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων από τα ρωσικά αεροσκάφη τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραδώσουν αντιαεροπορικά συστήματα στην Al Nusra ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα από τη Μόσχα.Ότι κινείται εντός της Συρίας και θέτει σε απειλή τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα και αντίκεινται στην αποστολή που έχουν κατά των τζιχαντιστών καταρρίπτεται ή καταστρέφεται χωρίς δεύτερη κουβέντα”.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε αεροπορικές βάσεις στη νότια επαρχία των Αδάνων και στην νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ για να εμψυχώσει το στρατιωτικό προσωπικό και να δώσει κατευθύνσεις.
Δεν είναι και λίγο να απογειώνονται τουρκικά F-16 και να εγκλωβίζονται επι μακρόν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά Sukhoi.
Ο Τούρκος στρατηγός συνοδεύονταν από τον αρχηγό της Αεροπορίας πτέραρχο Αμπιντίν Γιουνάλ, ενώ η επίσκεψη-επιθεώρηση μονάδων στη νοτιοανατολική Τουρκία ήρθε τη στιγμή που ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε έτοιμος για επιχειρήσεις του Στρατού στη Συρία.
Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει στο όνομα της καταπολέμησης του ISIS ή και των Κούρδων και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ που υποτίθεται πώς έχουν φτιάξει ένα συνασπισμό και βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ. Πρόκειται όμως για πρόσχημα, αφού στόχος είναι τα Συριακά στρατεύματα και τίποτα άλλο.
«Η κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους του Ιράκ, αλλά και οι τεράστιες περιοχές της Συρίας που κατέχονται από τους ισλαμιστές , έχουν δημιουργήσει αναμφισβήτητα μία από τις πιο σοβαρές προκλήσεις», είπε Τούρκος αξιωματούχος καλλιεργώντας το κλίμα για μία επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας.
Να σημειωθεί δε πώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υποσχέθηκε να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του επικηρυγμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Και το ερώτημα είναι θα τολμήσουν οι Τούρκοι να αντιπαρατεθούν με τους Ρώσους στη Συρία; Κάτι τέτοιο μοιάζει περισσότερο με απονενοημένο διάβημα παρά με πράξη που θα μπορούσε να αποφέρει πολιτικά και στρατηγικά οφέλη, όπως πιθανόν θεωρούν οι Τούρκοι και ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Οι Ρώσοι έχουν στείλει να μηνύματα του και αυτά είναι σαφέστατα.
Σε περίπτωση λοιπόν που τουρκικά μαχητικά απογειωθούν και επιχειρήσουν να πλήξουν στόχους εντός της Συρίας θα καταρριφθούν πριν ακόμη το καταλάβουν από την αντιαεροπορική άμυνα που έχουν στήσει οι Ρώσοι στη Λαττάκεια και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η πραγματικότητα της ύπαρξης των ισχυρών αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 εντός του συριακού εδάφους συγκλονίζει τις ΗΠΑ” έγραψε ο Dave Majumdar σε ένα άρθρο του για το περιοδικό National Interest. Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός δεν διευκρινίζει επίτηδες την τοποθέτησης των πυραύλων στη Συρία, η μεταφορά των S-300 από τη Μόσχα στη Συρία, ανησυχεί σοβαρά τη Δύση. Γεγονός βέβαια που πιστοποιεί και την ύπαρξη τους.
Εκτός βέβαια της ανάπτυξης των S-300 που επιβεβαιώνεται από πολλά δημοσιεύματα, οι Ρώσοι έχουν φροντίσει και έχουν φτιάξει στη Συρία ένα ισχυρό σύστημα αεράμυνας που περιλαμβάνει επίσης τα συστήματα S-125 «Pechora-2M» και πολλά άλλα.
Βέβαια τα ρωσικά μαχητικά SuKhoi που έχουν επιχειρούν από τη Λαττάκεια κατά του ISIS καθημερινά βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα όπως και τα πλοία που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο και έχουν στην ακτίνα δράσης τους ότι πετάει και κινείται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα για τους Τούρκους που ονειρεύονται εισβολή στη Συρία με τη Ρωσία παρούσα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top