GuidePedia

0

"Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κατοχή της Κύπρου" υπογράμμισε χθες Τετάρτη, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρουσία των ένστολων αξιωματικών του κατοχικού στρατού στη δεξίωση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας.
"Γνωρίζετε ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε μία διαδικασία, η οποία οδηγεί σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία", είπε. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου "δεν αναγνωρίζετε την κατοχή;", ο κ. Τόνερ απάντησε "όχι”. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος είπε πως “κάποια μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας εμφανίστηκαν με στολή και αυτό είναι κάτι που δεν θα παραβλέπαμε".
Στο ερώτημα αν ήταν λάθος, ο κ. Τόνερ παρέπεμψε το δημοσιογράφο "να ρωτήσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που αποφάσισαν να εμφανιστούν έτσι". "Αντιλαμβάνομαι ότι έγινε λάθος, αλλά θα σας παραπέμψω στις τουρκικές αρχές επ` αυτού”, είπε.
Όπως αναφέρει το skai.gr σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με το Βρετανό ομόλογό του, Φίλιπ Χαμοντ, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως συζήτησαν το Κυπριακό.
"Ο υπουργός έπρεπε να αναβάλει την επίσκεψη στην Κύπρο, αλλά οπωσδήποτε προτίθεται να την επισκεφθεί στο εγγύς μέλλον. Συναντήθηκε χθες με τον κ. Χάμοντ και συζήτησαν το Κυπριακό. Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λύση", ήταν η δήλωσή του.
Κληθείς να σχολιάσει την έκφραση που χρησιμοποίησε χθες ο κ. Χάμοντ ότι βρισκόμαστε προκλητικά κοντά στην επίτευξη μιας διευθέτησης, ο κ. Τόνερ δήλωσε άγνοια. "Μπορώ να ρωτήσω γι` αυτό. Δεν γνωρίζω πού είμαστε, αλλά προφανώς αν συμβαίνει αυτό θα το προωθήσουμε".

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top