GuidePedia

0

Ακόμα κι έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ακόμα και με τόσες αντιξοότητες, η κατάσταση δεν είναι ανεπίδεκτη βελτιώσεως. Ουδείς γνώστης των δυνατοτήτων του Γένους μας μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Ελληνες δεν έχουν την ικανότητα και το τσαγανό για να επανέλθουν στο προσκήνιο. Δεν είναι υπερβολή ούτε υπεραισιοδοξία. Η συνήθης θέση που προσφέρει συνήθως σε εμάς η Ιστορία είναι μπροστά, στην πρωτοπορία. Δεν μας ταιριάζουν το σκοτάδι του παρασκηνίου ούτε η σκονισμένη γωνιά του λησμονημένου επαίτη.

Τα Μνημόνια καταρράκωσαν την οικονομία, υπονόμευσαν το ηθικό, κλόνισαν την κοινωνική συνοχή, υποβάθμισαν τη διεθνή θέση της χώρας, έδιωξαν λαμπρά μυαλά από την πατρίδα και αποτελούν θηλιά τυλιγμένη σφιχτά γύρω από τον λαιμό μας. Ομως, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές μπορεί να αναστρέψει την πορεία προς τα βράχια, ακολουθώντας τους οδοδείκτες της κοινής λογικής.

Απτή
απόδειξη της βούλησης της νέας κυβέρνησης να απαλλάξει την πατρίδα μας από την κακομοιριά της ύφεσης, την πείνα, την εξάρτηση και τη μαζική κατάθλιψη θα είναι η συστηματική εργασία για την ανακούφιση και τη σωτηρία των αβοήθητων συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να βρουν πουθενά καταφυγή.

Δεν μπορεί
ούτε θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μια κυβέρνηση που δεν θα στοχεύσει στην απάλυνση των συνεπειών των Μνημονίων σε ομάδες πληθυσμού που έχουν περάσει τα όρια της εξαθλίωσης.

Επίσης,
όσοι εμπλακούν στη στελέχωση της εκτελεστικής εξουσίας πρέπει, από την πρώτη κιόλας ημέρα, να αποδείξουν ότι θα εργαστούν και θα συνεργαστούν δίχως εμμονές και ιδεολογικές, πολιτικές και άλλες αγκυλώσεις, που έχουν κοστίσει τόσο πολύ στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι να ξέρουν τι πρέπει να πράξουν, να αξιοποιήσουν το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο μπορεί να προσφέρει στην κοινή υπόθεση, και να δράσουν γρήγορα.

Ενας
από τους βασικότερους εχθρούς που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση θα είναι η γραφειοκρατία. Ουδείς μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί σοβαρά και με επιτυχία με το εν λόγω ζήτημα, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνονται εκατομμύρια εργατοώρες μπροστά στα καταθλιπτικά γκισέ του «γκρίζου» δημόσιου τομέα.

Μία
από τις διαδικασίες που πρέπει να καταργηθούν άμεσα είναι εκείνη που απαιτεί από τους πολίτες να μεταφέρουν δημόσια έγγραφα τα οποία τους αφορούν από τη μια υπηρεσία στην άλλη. Το κράτος οφείλει να γνωρίζει τα του οίκου του και να μην απαιτεί αποδείξεις από κάθε φορολογούμενο ότι δεν είναι ελέφαντας.

Φυσικά,
στα παραπάνω περιλαμβάνεται και η έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και της στήριξης στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Δίχως επιχειρήσεις και επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
Αυτά για αρχή...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top