GuidePedia

0


ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS ΕΒΓΑΛΕ -ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ-ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Υποστηρίζουμε ότι θα βρεθεί λύση στις επόμενες 2-3 ημέρες γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ευρωπαϊκή ένωση,αλλά μια οικονομική ένωση. Και η λύση είναι πρώτα πολιτική.Αυτή ακριβώς προετοιμάζεται τώρα σε 4 σημεία της Ευρώπης.Στο προεδρικό Μέγαρο της Αθήνας με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων,πλην του φασιστικού κόμματος. Στο Βερολίνο και στο Παρίσι με την σύσκεψη Μέρκελ-Ολάντ και στις Βρυξέλλες με Γιούνκερ και οικονομικά επιτελεία.

Στην Αθήνα οι επικοινωνίες με όλους τους αρχηγούς των κρατών που παίζουν ρόλο ,η εσπευσμένη επικοινωνία του Πούτιν με τον κ.Τσίπρα παρόντος του Παν.Λαφαζάνη ΜΕΣΑ(!) στο Προεδρικό Μέγαρο,η επικοινωνία με τις ΗΠΑ δείχνουν ότι θα σχηματιστεί πρόταση που θα γίνει κατ αρχήν αποδεκτή τηλεφωνικά και κατά την σύσκεψη Ολάντ -Μέρκελ αργότερα το βράδυ της Δευτέρας.

Με δεδομένο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος,την αποπομπή Βαρουφάκη,την σύσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο και την αποδοχή της πρότασης από όλους τους αρχηγούς πλήν ΚΚΕ οι πιθανότητες να μην βρεθεί λύση είναι μηδαμινές.Ακόμα και αν ο Παν.Λαφαζάνης φύγει απο την κυβέρνηση,προκαλώντας ανασχηματισμό(κλήθηκε για να συμφωνήσει σε αποκρατικοποίηση της σκανδαλωδώς λειτουργούσας επι χρόνια δήθεν κρατικά,στην πράξη ιδιωτικά-μονοπωλιακά ΔΕΗ) η συνύπαρξη των πολιτικών αρχηγών θα παράγει πλειοψηφία για να περάσει η συμφωνία απο τη Βουλή.

Για την Ελλάδα ζητούμενο είναι το κούρεμα του χρέους,για να μπορεί μια συμφωνία να έχει πιο σκληρά στην αρχή μέτρα ,αλλά ικανά να αποδώσουν αν δεν υπάρχουν δυσβάστακτοι τόκοι που θα απορροφούν τις εισπράξεις.

«Δεν θα μείνω σε κυβέρνηση ,στην οποία οι δραχμιστές,όπως οι κ.κ.Λαφαζάνης και Στρατούλης θα είναι πλειοψηφία. Θα γυρίσω στο Πανεπιστήμιο.Αλλος δρόμος απο το ευρώ δεν υπάρχει.Οποιος υποστηρίζει τη δραχμή να φέρει το κόστος και τότε θα δείτε ότι δεν συμφέρει με κανένα τρόπο» λέει απο το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Εισπράξεων και Πληρωμών Δημ.Μάρδας

Μέχρι αύριο λοιπόν ,στην Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει κατ αρχήν συμφωνία με προοπτική οι τράπεζες να τροφοδοτήσουν την οικονομία με επαναλειτουργία και πάλι μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αφού ακτόπιν της συμφωνίας ,επαναχρηματοδοτούνται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ELA.

Αυτή είναι η δική μας προσέγγιση.

Υπάρχει και η αντίθετη ευρέως διαδεδομένη και μεταξύ άλλων και στο φημισμένο πρακτορείο REUTERS.Την αντιγράφουμε απο το ρεπορτάζ του HUGO DIXON ,το οποίο είναι αντίθετο απο το δικό μας και δημοσιεύθηκε την παραμονή του δημοψηφίσματος.Κάνει προβλέψεις και εσείς κρατείστε τις για να διαπιστώσετε τι θα επιβεβαιωθεί και τι όχι:

Η ΚΑΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.Του HUGO DIXON/Reuters.

Oι ελληνες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο κακό και στο πραγματικά κάκιστο στο δημοψήφισμα της Κυριακής.Εάν ήμουν Ελληνας -και δεν είμαι,παρότι μιλώ τη γλώσσα και έχω μια Ελληνίδα γιαγια-,θαέκλινα προς την κακή επιλογή και θα ψήφιζα «ΝΑΙ».Τυπικά ,μια τέτοια ψήφος είναι υπέρ της πρότασης των πιστωτών της Ελλάδας,στις 25 Ιουνίου,στο πλαίσιο της οποίας η Αθήνα θα δεσμευόταν σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιτότητα ,με αντάλλαγμα ρευστό,ώστε να αποτραπεί περαιτέρω κατλαρρευση.η προσφορά αυτή δεν βρισκόταν στο τραπέζι.Οπότε,τι πρόκειται να συμβεί μετά το «ναι»;

Πιθανότερη έκβαση είναι ο Αλέξης Τσίπρας,ο ριζοσπάστης αριστερός πρωθυπουργός και υπέρμαχος του «οχι»,να παραιτηθεί.Μετά θα πρκηρυχθούν εκλογές και πάλι και η σημερινή αντιπολίτευση θα συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο,θα κερδίσει τις εκλογές και θα συνέψει νέα συμφωνία με τους πιστωτές.Από μια άποψη η νέα κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνάψει καλύτερη συμφωνία απο τον κ.Τσίπρα.Τα κράτη -μέλη Ε.Ε. και Νομισματικού Ταμείου θα την εμπιστεύονταν περισσότερο,επειδή θα είχε κινητοποιηθεί για συμφωνία και θα έχει στα χέρια της ισχυρή εντολή μέσω δημοψηφίσματος για να την εφαρμόσει.Η νέα κυβέρνηση (σ.σ. εννοεί Σαμαρά-Θεοδωράκη-Πρετεντέρη-Μπάμπη-Μπογδάνου-Πάσχου και άλλων αστεριών…)μπορεί να είναι σε θέση να διασφαλίσει μια συμφωνία σκληρήστο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων,ώστε να αντιμετωπισθούν τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα της χώρας(σ.σ. εννοεί τα προβήματα που ρίζωσαν αυτοί που θα τα ξερίζωναν τώρα…),αλλά να είναι πιο μετριοπαθ΄ςη σε θέματα δημοσιονομικά.ΙΣΩΣ (!!!) να εξασφαλίσει μια ΥΠΟΣΧΕΣΗ για αναδιάρθρωση μαζικών χρεών της Αθληνας ,υπό τον όρο να εφαρμόζει ΠΙΣΤΑ τα συμφωνηθέντα.»

Αυτά γράφει για το ΝΑΙ ο κ.Ντίξον και τονίζει στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιδείνωσε σε αυτό το πεντάμηνο την κατάσταση.

Βλέπει κανείς στο κείμενο αυτό την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν αυτές τις ημέρες όσοι στήριζαν το ΝΑΙ,δηλαδή τα 12 απο τα 19 έντυπα ΜΜΕ( 4 ΟΧΙ και 3 «λευκά») και σχεδόν το σύνολο των ηλεκτρονικών .Μετρημένες στα δάχτυλα οι εκπομπές,μεταξύ αυτών και η δική μας (Ουίλς) στους 90,6,που κατήγγειλαν την διαπλεκόμενη «ορχήστρα»..

Είναι αντιληπτό λοιπόν τι ετοίμαζαν με το ΝΑΙ πέρα απο την άμεση ανατροπή Τσίπρα…

Διαβάστε τώρα τη συνέχεια και τι προβλέπει οτι θα γίνει με το ΟΧΙ ο κ.Ντίξον του REYTERS:

ΤΟ ΟΧΙ

Ο Αλέξης Τσίπρας διατείνεται πως αυτή η ψήφος θα του δώσει μια εντολή να διασφαλίσει βελτιωμένη συμφωνία με τους δανειστες.Εντούτοις ,είναι δυσκολο να διαπιστώσει κανείς γιατι θα συμβουν έτσι τα πράγαματα.Δεν υπάρχει ουτε το ελάχιστο ψήγμα εμπιστοσύνης..Ενδεχομένως οι δανειστές να θεωρήσουν,πως το «ΟΧΙ» είναι «ΟΧΙ» και πως πλέον δεν υπάρχει πεδιο συνεννόησης για νέα συμφωνία.

Η άμεση συνέπεια θα είναι οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές με όριο ανάληψης τα 60 ευρώ ημερησίως..Μετά μια εβδομάδα,όμως,το ρευστό τουςθα εξαντληθεί πλήρως.

Η Κυβέρνηση θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις οφειλές της έναντι της ΕΚΤ,η οποία θα θεωρήσει τις ελληνικές Τράπεζες μη αξιόχρεες.Τότε θα απομείνουν δυό τρόποι να επαναλειτουργήσουν :είτε με ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ,είτε με δήμευση μέρους των καταθέσεων και μετατροπή τους σε τραπεζικό κεφάλαιο.Στην πράξη μάλλον η κυβέρνηση θα επιλέξει την οδο της δραχμής,κάτι το οποίο θα προκαλέσει χάος και θα οδηγήσει σε σχοινοτενείς δικαστικούς αγώνες.Πολλοί θα παυσουν να καταβάλλουν φόρους.Η Κυβέρνηση θα πληρώνει μισθούς,συντάξεις με IOU,ένα είδος υποσχετικών,με εγγύηση τα μελλοντικά φορολογικά έσοδα.Τα χρήματα θα λιγοστέψουν δραματικά ακόμα και για να αγοραστούν τα απολύτως απαραίτητα εισαγόμενα φάρμακα ή οι προμήθειες σε πετρέλαιο.

Η οικονομία θα αποσαθρωθεί και αν και αυτά ήδη συμβαίνουν με κάποιο τρόπο,μετά το «ΟΧΙ» οι σημερινές ημέρες θα θυμίζουν Αλκυονίδες ημέρες.
Θεωρητικά,μετά τον ορυγμαδό ,η Ελλάδα θα μπορέσει απο πολύ χαμηλότερη βάση να αναπτυχθεί ξανά,αν και ο υπερπληθωριισμός με την έκδοση νέου νομίσματος δεν θα αποφευχθεί.

Το «ΟΧΙ» θα σημάνει βραχυπρόθεσμα χάος,πληθωρισμό και μετά ακόμα μεγαλύτερο χάος.»

Εσείς κρατήστε τις προβλέψεις και δείτε ποιές απο αυτές θα επιβεβαιωθούν.Κανονικά «Ρόϊτερς» είναι,άρα πρέπει όλες να επιβεβαιωθούν…Εμείς θα επανέλθουμε…
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top