GuidePedia

0

Η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ σήμερα φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας νέα ντοκουμέντα, τα οποία αφήνουν πίσω τους πολλά ερωτηματικά και πολλές υποψίες για την παρασκηνιακή βοήθεια της Άγκυρας στις ομάδες των τζιχαντιστών της Συρίας.

Σύμφωνα με την Τζουμχουριγιέτ, πριν από λίγο καιρό, η τουρκική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη οδηγών λεωφορείων με την υποψία ότι μετέφεραν ναρκωτικά από την Συρία στην Τουρκία. Στην συνέχεια, η πρώτη ανάκριση των οδηγών έδειξε ότι τα λεωφορεία μεταφέρουν όπλα και μαχητές στις περιοχές της Συρίας, οι οποίες ελέγχονται από τους τζιχαντιστές. Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις τους, οι οδηγεί τονίζουν ότι τα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ). Τα λεωφορεία μεταφέρουν μαχητές και όπλα σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών όπως λ.χ. το Άτμε, το οποίος βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Αντιόχειας. Με την συγκεκριμένη επιχείρηση, η ΜΙΤ παρέχει «διευκολύνσεις» στους τζιχαντιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις επικοινωνίες και στις συγκοινωνίες επειδή το κουρδικό κίνημα ελέγχει το Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές, για να υπερνικήσουν το εμπόδιο του Κομπάνι, εισέρχονται στα εδάφη της Τουρκίας και στην συνέχεια επιστρέφουν στην Συρία.

Η σημαντική αποκάλυψη έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία συζητά το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Στα πλαίσια της νέας δημιουργίας της νέας κυβέρνησης, η αντιπολίτευση πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη να πέσει φως στα μεγάλα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΑΚΡ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top