GuidePedia

0

Σχέδιο ανωμαλίας δυνάμεων με υποστήριξη μέσα στο τουρκικό κράτος και τους τζιχαντιστές αλλά και  ''διεθνών οργανώσεων πληροφοριών'' για να χτυπήσουν το προοδευτικό , φιλοκουρδικό κόμμα HDP που πέρασε το όριο και μπήκε δυναμικά στην Βουλή με 12% καταγγέλλει ο συμπρόεδρος του κόμματος αυτού κ. Ντεμιτρας, που αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι θέλουν πόλεμο Κούρδων-Μουσουλμάνων, ενώ προειδοποιεί: ''Εδώ εμείς δεν είμαστε τελείως ανήμποροι''.

Η δήλωση του κ. Ντεμιτρας που ακολουθεί - μεταδόθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, με τον τίτλο «Ο Ντεμίρτας είπε : “Έχει οριστεί ακόμα και το ποιος ποιον θα χτυπήσει”»- αποκαλύπτει πολλές πτυχές όσων φανερά αλλά και πίσω από σκοτεινά πέπλα γινονται στην Τουρκία και γύρω από αυτή με αιχμή τους τζιχαντιστές του ISIL-ISIS και άλλους.Η δήλωση που έγινε με αφορμή την αιματηρή επίθεση με 2 βομβες στο Ντιαρμαπακιρ παραμονή των εκλογών , με τρεις νεκρούς, αξίζει να διαβαστεί διότι ξεδιπλώνει, όπως είπαμε , άγνωστες πτυχές του θέματος με γεωπολιτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά ο κ Ντεμίρτας, αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση στην εκδήλωση στο Ντιγιάρμπακιρ, είπε : «Ανησυχώ ότι σε εκατοντάδες σημεία της Τουρκίας δυνάμεις που διασυνδέονται με την ISIL-ISID και υποστηρικτές αυτής περιμένουν οδηγία δράσης.

Δεν έχουμε πάρει καμία πληροφορία. Εκείνο που θα αναζητηθεί είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο χάος. Θα επιδιωχθεί να δημιουργηθεί μία εικόνα εμφυλίου. Η Τουρκία θα έμπαινε στη διαδικασία μετατροπής σε Συρία. Βέβαια, μετά το συμβάν έχει περάσει μία εβδομάδα. Υπάρχει και κάποιος δράστης που συνελήφθη. Ο φάκελος είναι μυστικός. Ο Υπουργός Εσωτερικών και η Νομαρχία δεν έδωσαν καμία πληροφορία σε μένα, ή στους συνεργάτες μου. Εκείνοι που είχαν υποστεί την επίθεση στην εκδήλωση ήμασταν εμείς, δικοί μας πέθαναν, βιώνεται μία μεγάλη σφαγή, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε την παραμικρή πληροφορία. Ποιοι υπάρχουν πίσω από αυτά; Ασφαλώς, η επίθεση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε από έναν νεαρό μόνο. Έχει διασυνδέσεις και συνεργούς. Έχουν υποστήριξη από το Γκαζίαντεπ, από τη Συρία, από την Ούρφα.

Έχουν επίσης υποστήριξη πληροφόρησης. Όλα αυτά ποιος τα εξασφάλισε; Όσο δεν αποκαλύπτονται όλα αυτά, δε θεωρείται ότι έχει αποκαλυφθεί το συμβάν. Θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, να ενημερώσει επισήμως το κόμμα μας. Χάσαμε εκεί τους φίλους μας. Δεν μπορεί να καλυφθεί το συμβάν με την απόκρυψη του φακέλου. Θέλουμε να ακούσουμε δημοσίως το τι έγινε. Εάν αφήσουμε την υπόθεση αυτή, ο εν λόγω κίνδυνος θα συνεχίσει να ισχύει για όλους μας σε όλα τα σημεία της Τουρκίας. Εγώ είμαι βέβαιος ότι εάν είχαν την απαιτούμενη πληροφόρηση και αν ήταν σε θέση να παρεμποδίσουν την ενέργεια αυτή, θα το έκαναν. Δεν μπορεί να γίνει αυτή η ενέργεια εις γνώσιν τους.

Ορισμένοι περιμένουν οδηγίες για δράση σε εκατοντάδες σημεία της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν χωρίς υποστήριξη μέσα από το κράτος να έρθει κάποιος κρατώντας βόμβα στα χέρια του και να ρίξει δύο βόμβες στο σημείο που θα έκανα ομιλία εγώ. Θα πρέπει να αποκαλυφθεί η υποστήριξή τους από τις δυνάμεις που υπάγονται στην κυβέρνηση. Εγώ ανησυχώ ότι δυνάμεις συσπειρωμένες, υπό μορφή πυρήνα, με διασύνδεση με την ISIL-ISID, περιμένουν σε εκατοντάδες σημεία της Τουρκίας εντολή για δράση. Εμείς έχουμε υποστεί σοβαρή επίθεση και έγινε επίθεση σε συγκέντρωση ενός κόμματος, όπου ήταν συγκεντρωμένα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Θα πει πως τα άλλα κόμματα ικανοποιήθηκαν. Όποιοι δε συμμερίζονται τον πόνο, αισθάνονται ευχαρίστηση. Όμως εμείς και πάλι είπαμε ότι “θα κερδίσει η αδερφοσύνη και η ειρήνη”.

Μερικές μέρες μετά δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, που πρόσκειται στο Hunda-Par.


Αμέσως μετά δολοφονήθηκαν σε τέσσερεις συνοικίες συνεργάτες μας. Από αυτά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι το μέγεθος της σκευωρίας. Πολλά μαχητικά στελέχη της Χιζμπουλάχ αυτή τη στιγμή είναι εξοπλισμένα στο Ντιγιάρμπακιρ. Έχει καθοριστεί ακόμα και το ποιος ποιον θα χτυπήσει, στην περίπτωση που γίνει κάποια επίθεση. Αργότερα, οι οπαδοί της Χιζμπουλάχ, σκότωσαν τέσσερις φίλους μας. Θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από το λαό. Θα πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους στο κεφάλι τους. Δεν μπορεί να συνεχίσουν να επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εμείς μέχρι τώρα ποτέ, ως κόμμα, δεν υποδείξαμε στόχο. Εμείς δεν εξοπλίσαμε ποτέ εκείνους που πρόσκεινται σε μας. Πόσα τυφέκια πωλήθηκαν την τελευταία περίοδο και που πήγαν αυτά; Ο λαός μας θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να δείχνει ευαισθησία. Δεν υπάρχει κάποιος πόλεμος Κούρδων – Μουσουλμάνων.

Σ’ αυτά τα εδάφη έχουν όλοι δικαίωμα να ασκήσουν πολιτική. Εμείς επιθυμούμε να ζουν οι πάντες σε αδερφοσύνη και ειρήνη και αν μας έχουν δώσει ψήφους και αν δεν μας έχουν δώσει. Εμείς, λέμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν πολιτική. Το δικαίωμα αυτό δεν το δίνουμε εμείς, το δίνει ο λαός. Όλοι να σέβονται το λαό. Όμως, όσοι σκέφτονται ότι θα μπορέσουν να κάνουν το HDP να υποχωρήσει με βρώμικα παιχνίδια, με φθηνές σκευωρίες και με εκτελεστές θα κάνουν λάθος. Εύχομαι οι εκκλήσεις μας αυτές να γίνουν αντιληπτές. Και να αξιολογηθούν με σύνεση. Οι μέρες δεν είναι μέρες αλληλοαπειλών. Εμείς είμαστε καλοπροαίρετοι. Πράγματι, θέλουμε στα εδάφη αυτά να εξασφαλίσουμε την κοινή ειρήνη. Ας κοιτάξουν ξανά ποιοι και πώς χρησιμοποιήθηκαν από άλλους ξεκινώντας από τις 6-8 Οκτωβρίου. Να προσέχουν και να μην επιτρέψουν να τους χρησιμοποιήσουν. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εμείς και ο λαός μας δεν είμαστε σφαχτάρια. Θα πρέπει όλοι να προσφέρουμε υπηρεσίες στο λαό και όχι σε άλλους. Όλοι θα πρέπει να εργαστούν στο πλαίσιο της ειρηνικής πολιτικής. Να κάνουν πορείες, να κάνουν εκδηλώσεις, να μεγαλώσουν τα κόμματά τους. Αυτά όλα τα αντιλαμβανόμαστε και μπορούμε να κάνουμε ανταγωνισμό. Όταν όμως βγουν έξω από αυτά, με βρώμικα παιχνίδια εξυπηρετώντας συμφέροντα διεθνών οργανώσεων πληροφοριών εδώ εμείς δεν είμαστε τελείως ανήμποροι. Και αυτό θέλουμε να το επισημάνουμε για μία ακόμα φορά».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top