GuidePedia

0

Από ελληνικό έδαφος βρήκε να κάνει την προπαγάνδα του ο ύπατος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, ο οποίος ήρθε στη Θράκη χθες για να τιμήσει τη μουσουλμανική γιορτή Σαμπ-ε-Μπεράτ.

Ο Γκιορμέζ, ο οποίος βρέθηκε εσχάτως στη δίνη του κυκλώνα για τα ακριβά του γούστα, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόξενο, τον ψευδομουφτή και άλλους μουσουλμάνους στην Κομοτηνή, στους οποίους είπε διαμαρτυρόμενος ότι «ο κόσμος σιωπά για το θέμα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη» και ότι «ενώ η Τουρκία επέτρεψε τις ιδιοκτησίες των μειονοτήτων [...] οι τουρκικές περιουσίες δεν επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους επί τη βάσει της αμοιβαιότητας».
«Περιμέναμε μια αμοιβαία κίνηση από τον σύγχρονο κόσμο» φέρεται να είπε ο Γκιορμέζ σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Ο σύγχρονος κόσμος όμως δεν είπε λέξη για επιστροφή των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους.»
Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατακρατεί την ιδιοκτησία «Τούρκων».
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας επισκέφτηκε και τέμενος στην Ξάνθη, από το οποίο προέτρεψε τους μουσουλμάνους να διατηρήσουν τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις και τη γλώσσα τους γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με απώλεια της ταυτότητάς τους.
Ποιος είναι ο Γκιορμέζ
Ο Μεχμέτ Γκιορμέζ έγινε πρωτοσέλιδο το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία αλλά και στόχος για την αντιπολίτευση στην προεκλογική εκστρατεία, για την απόφασή του να αποκτήσει υπερπολυτελή λιμουζίνα αξίας περίπου 350.000 ευρώ! Μετά την κατακραυγή δήλωσε ότι δεν θα τη δεχτεί τελικά, όμως τότε ανέλαβε έργο ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος του παραχώρησε ο ίδιος αυτοκίνητο από τον κρατικό στόλο, υπερασπιζόμενος το θεσμό στο πρόσωπο του Γκιορμέζ. Αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί. Σύμφωνα με το Bloomberg, του υποσχέθηκε και ιδιωτικό τζετ! «Ο θρησκευτικός ηγέτης του Βατικανού έχει ιδιωτικό τζετ, ιδιωτικά αυτοκίνητα, τεθωρακισμένα. Εμείς τι είμαστε; Μια κανονική χώρα; Γιατί να πρέπει να ταξιδεύει με εμπορική πτήση;» είπε για τον Γκιορμέζ.
Παρεμπιπτόντως ο Πάπας δεν έχει τζετ. Αλλά έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και έτσι δεν τον σώζει τίποτα. Ο ίδιος ο Γκιορμέζ, όταν ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έκανε τις δηλώσεις, τον κατηγόρησε για «ανήθικη στάση».
Η εκδήλωση στην Αγια-Σοφιά κατά την οποία απαγγέλθηκαν εδάφια του Κορανίου
Ο ιμάμης έχει συχνά τα μάτια στραμμένα προς τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι στις αρχές Απριλίου, με αφορμή έκθεση για τον Μωάμεθ που έγινε μέσα στην Αγια-Σοφία, ακούστηκαν για πρώτη φορά από το 1934, όταν μετατράπηκε σε μουσείο, εδάφια από το Κοράνι.
Στη Θράκη πάντως, αν και ήρθε οδικώς, ο Γκιορμέζ δεν επέβαινε στην πανάκριβη λιμουζίνα-δώρο του Ερντογάν. Κι επειδή προεκλογική περίοδος είναι και το κυβερνών ΑΚΡ κόπτεται για το αποτέλεσμα, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, που κατά τα άλλα φημίζεται για την αυστηρότητά του στη διαχείριση των οικονομικών, έγραψε στο twitter του ότι ένα αυτοκίνητο δεν θα ρίξει έξω τη δημοσιονομική πειθαρχία. Για την τουρκική Οικονομία μια τέτοια δαπάνη είναι «ψίχουλα», έγραψε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top