GuidePedia

0

Εκπρόσωποι 66 οργανώσεων της Υπερδνειστερίας, της αποσχισθείσας δηλαδή επαρχίας της Μολδαβίας, αποφάσισαν να αποστείλουν έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να αναλάβει την προστασία τους από εξωτερικές απειλές. Η έκκληση θα αποσταλεί στον πρόεδρο της αποσχισθείσας επαρχίας Γιεβγκένι Σεβτσούκ, ο οποίος και θα την παραδώσει στον, ουσιαστικά, επικυρίαρχό του Πούτιν.
«Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στον πρόεδρο Πούτιν, ώστε, σε περίπτωση που η Υπερδνειστερία απειληθεί, αυτός να καταστεί ο εγγυητής της ειρήνης και της εδαφικής της ακεραιότητας, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, ακόμα και επιβολή κυρώσεων (στον επίδοξο αντίπαλο) και, φυσικά, σε περίπτωση απειλής κάθε άλλο μέτρο, επίσης», αναφέρει ένας εκ των εκπροσώπων, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοικτό, ακόμα και αυτό του πολέμου.
Η εν λόγω έκκληση, η οποία θυμίζει την αντίστοιχη που είχε στείλει στον Στάλιν το κομμουνιστικό κόμμα της Φινλανδίας, το 1939, και οδήγησε στον Χειμερινό Πόλεμο, έχει προφανώς, υπαγορευτεί από το Κρεμλίνο.

Παρόμοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην, de facto, προσάρτηση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας από τη Ρωσία. Στην προκειμένη περίπτωση η έκκληση αποτελεί απάντηση στην αποστολή Αμερικανών εκπαιδευτών στη δυτική Ουκρανία και στην ενεργοποίηση υποδομών του ΝΑΤΟ στη Μολδαβία.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top