GuidePedia

0


Το τι έρωτα έχουν πάθει ο Σόιμπλε, οι όμοιοι του και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με την Ελλάδα δεν περιγράφεται. Ειδικά ο Σόιμπλε μοιάζει να έχει κολλήσει τόσο πολύ που τον φαντάζομαι να έχει κρεμασμένη γιγαντοαφίσα την οικογενειακή φωτογραφία της ελληνικής κυβέρνησης. Στον τοίχο του. Σε στόχο με βελάκια. Ή μήπως σε εικόνισμα;

Είναι το φετίχ του πάντως η ελληνική περίπτωση. Με το τιμόνι του νομίσματος της Ευρώπης στα χέρια του, η Ελλάδα είναι το εισιτήριο παραμονής του στο κλειστό κλαμπ των νομισματοκόπων.
Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που για κάποιον περίεργο λόγο φαίνεται σαν να μην το… πολυπειράζει το ευρώ όλο αυτό το σήριαλ που γίνεται με την Ελλάδα, η περίπτωση της Ελλάδας μάλλον παραμένει σοβαρή.

Κι αυτό γιατί παρά την προσπάθεια, η όλη συζήτηση δεν διεξάγεται μόνο με δημοσιονομικούς όρους, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Εξ’ ου και τα πολλά φώτα των ΜΜΕ, που φωτίζουν το κέντρο της Ευρώπης και το κάνουν trend με τα τόσα επεισόδια.

schaeuble_wolfgang_479355Την έχει λατρέψει την Αθήνα ο Σόιμπλε. Πολύ τη γουστάρει. Τη γουστάρει και του αρέσει να την πειράζει. Γι’ αυτό, μόλις είπε μια χοντράδα για τον Βαρουφάκη και η Αθήνα θίχτηκε, ο Γερμανός απάντησε «έλα μωρέ, βλακείες».

Κάτι σαν το «άντε καλέ τώρα» του Βενιζέλου. Ή σαν του Γιακουμάτου το «Μπιαααααα» με το σαγόνι σπασμένο και το στόμα ορθάνοιχτο και γκριμάτσα «μόλις έφαγα λεμόνι».
Φυσικά και δεν ασχολείται όλη την ημέρα με την Ελλάδα ο Σόιμπλε. Αλίμονο άμα η μόνη καούρα του Γερμανού ήταν η χώρα μας.

Άμα ήταν έτσι θα το καταλαβαίναμε από τις επιθέσεις που θα μας έκαναν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ενώ τώρα μας λατρεύουν!

Μας έχουν ζητήσει να πουλήσουμε μόνο κάποια νησιά, αρχαιολογικούς χώρους, την Ακρόπολη, δήμους, νοσοκομεία, μερικές τράπεζες αίματος και μια ντουζίνα ορφανά.

Σήμερα, Σόιμπλε και γερμανικά ΜΜΕ μιλάνε ξαφνικά δημόσια για ενδεχόμενο, και πολύ πιθανό Grexit.
Κάτι παίζει με τους Γερμανούς.
Δεν νομίζω πως έχουν αυτή τη στάση απέναντι στην Ελλάδα επειδή είναι επιθετικοί απέναντί της.
Μάλλον το κάνουν επειδή είναι ερωτευμένοι με την Ελλάδα. Και θέλουν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top