GuidePedia

0

Αντί άρθρου, θα ήθελα να τονίσω τη γενεσιουργό αιτία της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε η ΕΕ. Το σκοπό. Το στόχο. Έτσι κατέφυγα στην πηγή, στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επίσημη ιστοσελίδα της: http://europa.eu/about-eu/eu-history/index_en.htm
Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
Υποψ. Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
Στην παράγραφο με τίτλο «A peaceful Europe – the beginnings of cooperation» καταγράφεται σε 4 μόλις σειρές ο λόγος για τον οποίο κάποιοι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές δημιούργησαν την ΕΕ. Αντιγράφω:
«…The European Union is set up with the aim of ending the frequent and bloody wars between neighbors, which culminated in the Second World War. As of 1950, the European Coal and Steel Community begin to unite European countries economically and politically in order to secure lasting peace….»
1. Ο σκοπός (η γενεσιουργός αιτία) της δημιουργίας της ΕΕ ήταν το σταμάτημα των συχνών και αιματηρών πολέμων στην Ευρώπη.
2. Για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, το πρώτο και βασικότερο πράγμα που έγινε ήταν η πολιτική και οικονομική ένωση μέσω των ορυκτών πόρων/πρώτων υλών… με τη δημιουργία της ένωσης χάλυβα και άνθρακα.
Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Η «ταμπακέρα»: Η ειρήνη στην Ευρώπη διατηρείται μόνο μέσω της ασφαλούς προμήθειας (secure supply) πρώτων υλών, ενέργειας και ορυκτών πόρων. Αυτό ας το θυμούνται κάποιοι/κάποιες εντός και εκτός… ώστε να αποφύγουμε τους επερχόμενους (;) resource wars… όπως ακριβώς ήταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος…
Τι άλλο να θυμούνται ορισμένοι/ες;

>Πως η ΕΕ δεν δημιουργήθηκε με διακύβευμα τις τράπεζες.
> Η ΕΕ δημιουργήθηκε με διακύβευμα την ειρήνη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top