GuidePedia

0

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras στις 10.00 στο υπουργείο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Ταφύλλης.
Οι ΑΝΥΕΘΑ και ΥΕΘΑ δέχτηκαν συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων τους εκ μέρους της Πρεσβείας της Τουρκίας. Επίσης, ο Τούρκος Πρέσβης τους επέδωσε συγχαρητήριες επιστολές με αντίστοιχο περιεχόμενο εκ μέρους της Τουρκικής Κυβέρνησης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, οι δυνατότητες δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς και οι προοπτικές αναβάθμισης του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.
Στη συζήτηση τέθηκε από ελληνικής πλευράς το θέμα της συμπεριφοράς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, αλλά και οι συνήθεις προκλητικές «κρουαζιέρες» πλοίων του τουρκικού Ναυτικού σε μια ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Εξάλλου, η μέρα ήταν άκρως φορτισμένη στο Αιγαίο, με τα τουρκικά μαχητικά να πραγματοποιούν παραβάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις ελληνικών εδαφών, όπως άλλωστε αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας .

Η φρασεολογία προφανώς ήταν η διπλωματικώς προσήκουσα, αλλά η ηγεσία πέρασε το μήνυμα, ότι η ρητορική περί αναβάθμισης του διαλόγου είναι κενή περιεχομένου όταν δε συνοδεύεται από πράξεις και ότι η ελληνική πλευρά «δεν τσιμπάει» να πιστεύει ότι θα επικρατήσει ειρήνη, αφού γνωρίζει πως η τουρκική πρακτική είναι η πλήρης υποταγή της άλλης πλευράς στη βούλησή της.
Είναι προφανές, ότι ο Τούρκος πρέσβης προτίμησε να μη ζητήσει να συναντήσει τον Πάνο Καμμένο, θεωρώντας ότι θα του δώσει ευκαιρία για δηλώσεις που δεν εξυπηρετούν τους επικοινωνιακούς σκοπούς της Άγκυρας. Ίσως και να φοβήθηκε πως με την αεροπορική εικόνα στο γραφείο του να γεμίζει κόκκινο, ίσως ο θερμόαιμος Έλληνας υπουργός τον πετούσε με τις κλοτσιές από το γραφείο του και το υπουργείο. Όχι ότι θα ήταν σωστό… όχι όμως και πως δεν θα του άξιζε για την άθλια πρακτική που ακολουθούν, θεωρώντας την – στην πραγματικότητα – ψυχοπαθητική τους στάση, ως… διπλωματικό μήνυμα.
Αν και σε πολύ πιο διπλωματικούς τόνους, ο τόσο δραστήροος και στη Θράκη Τούρκος πρέσβης, παρέλαβε για να μεταφέρει στην κυβέρνησή του, τα κατάλληλα μηνύματα. Όχι πως θα ιδρώσει το αυτί του Αχμέτ, μη μας περνάνε όμως και για κορόιδα…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top