GuidePedia

0

Δυο πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση ,προκαλώντας ανησυχία στην παγκόσμια κοινή γνώμη και αναγκάζουν τις ΗΠΑ να κινητοποιηθούν. Ινδία και Πακιστάν ετοιμάζονται ξανά ακόμη και για πολεμική σύγκρουση . Τα πυρηνικά όπλα που διαθέτουν και οι δύο προκαλούν εφιαλτικά σενάρια και σκέψεις.

Στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών έχουν πάρει θέσεις στο Κασμίρ. Η ένταση μεταξύ τους έχει αρχίσει να κλιμακώνεται από τον Οκτώβριο ,με αιματηρά επεισόδια. Μόνο τις τελευταίες ημέρες 10 είναι οι νεκροί στρατιώτες αλλά και πολίτες και από τις δύο πλευρές.

Η Ινδία διμαρτύρεται γιατί το Πακιστάν “φιλοξενεί” εξτρεμιστές που δρουν στο έδαφός της κι αυτή ήταν η αιτία για να διακοπούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

Η ένταση που επικρατεί έχει προκαλέσει την μετακίνηση 10000 πολιτών από το Κασμίρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι Πακιστανοί βομβαρδίζουν το Κασμίρ με πυρά πυροβολικού. Οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με ανταλλαγή πυρών όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ινδικού στρατού.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση οδήγησε στην απόφαση να επισκεφθεί επειγόντωσ την Ινδια ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο πρόεδρος Ομπάμα.

Πακιστάν και Ινδία έχουν πυρηνικά όπλα.

Οι Πακιστανοί έχουν ενισχύσει δραματικά το τακτικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο και βάσει του νέου τους δόγματος δεν θα διστάσουν να το χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να αντισταθμίσουν την ινδική συμβατική υπεροχή, εάν αυτό απαιτηθεί.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top