GuidePedia

0

Τελικά κάτι δεν πάει και τόσο καλά στις «εγκάρδιες», κατά τα άλλα, σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας. Οι Τούρκοι καταδικάζουν τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και το «κυνήγι» των Τατάρων αδερφών και η Ρωσία απαντά όπως αυτή ξέρει… με νέο κυνήγι των Τατάρων αδερφών!
Έτσι, οι δυνάμεις της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας – αντικατασκοπείας της Ρωσίας, FSB, όχι της αστυνομίας, έκαναν για μια ακόμη φορά έφοδο στον τηλεοπτικό σταθμό των Τατάρων, ψάχνοντας ακόμα… και τα εσώρουχα των εκεί ευρισκομένων αδερφών των Τούρκων.
Δεκάδες ένοπλοι Ρώσοι, με στολές παραλλαγής και κουκούλες, περικύκλωσαν το κτίριο του σταθμού ΑΤR και εισέβαλαν σε αυτό, την ώρα που το κανάλι μετέδιδε κανονικά το πρόγραμμά του και επιχείρησαν να κατασχέσουν τον κεντρικό υπολογιστή του καναλιού.
Η υποδιευθύντρια του σταθμού, Λίλια Μπουντζουρόβα, ζήτησε να μη γίνει η κατάσχεση, υποσχόμενη πως μόλις τελείωνε η μετάδοση του προγράμματος θα έδιναν στους Ρώσους τον υπολογιστή, όπως κι έγινε.

Το θέμα όμως έφτασε στον ΟΑΣΕ, με την υπεύθυνη για την ελευθερία του Τύπου να καταδικάζει την επιδρομή, δηλώνοντας πως οι ρωσικές ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές από τον διεθνή οργανισμό. Με ενδιαφέρον, όμως, θα πρέπει να αναμένουμε την αντίδραση της Τουρκίας και του παρορμητικού – εκεί που νομίζει ότι τον παίρνει – Ερντογάν, αφού για την ώρα, τηρεί σιγή ιχθύος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top