GuidePedia

0


Το χρηματιστήριο, αποτελεί τον καθρέφτη της οικονομίας, κάθε χώρας. Στην Ελλάδα από τις «παχιές αγελάδες» των 7.000 μονάδων στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και τις κατά περιόδους αναλαμπές μέχρι το 2008, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σήμερα στο ναδίρ, από συστάσεώς του. Η εκλογολογία από τη μία και οι εξαγγελίες των κυβερνώντων για έξοδο από τα μνημόνια από την άλλη, οδήγησαν τους ελάχιστους εναπομείναντες ξένους (και ντόπιους) επενδυτές, σε άτακτη φυγή. Με αποτέλεσμα σε δύο συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης να καταγράψει απώλειες σε ποσοστό 11,62% !! (που σημαίνει και απώλειες 5 δις ευρώ).

Είναι γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στη χειρότερη κατάστασή της. Αντί όμως, αυτοί που έχουν την ευθύνη της διαχείρισής της, να λειτουργούν με γνώμονα το τι συμφέρει στη χώρα, αυτοί, ασχολούνται με το τι συμφέρει στο κόμμα τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Από το 2009 και μετά, όσοι κυβέρνησαν τον τόπο –που βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας- λειτούργησαν με «προσωπική ατζέντα» και όχι εθνική. Αυτό εξακολουθεί να γίνεται και σήμερα σε μεγαλύτερο βαθμό, ασχέτως αν η χώρα είναι –ουσιαστικά- πτωχευμένη.

Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο βοηθός του κ. Βενιζέλος, συνεπικουρούμενοι από τους εκ του εξωτερικού προστάτες τους και του εκ εσωτερικού συμφερόντων που τους στηρίζουν, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην εξουσία , αδιαφορώντας (;) για τη ζημιά που προκαλούν στη χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Μάλιστα, για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν, βρίσκουν την εύκολη λύση , να ρίχνουν τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ .

Από την άλλη πλευρά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , με τον αέρα των δημοσκοπήσεων οι οποίες του δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη πρόθεση ψήφου, επιμένει στην με κάθε θυσία διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Δηλαδή, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αναλίσκονται σε προσωπική διαμάχη και όχι με τα υπαρκτά προβλήματα του κράτους και των πολιτών. Και οι δυο κάποια μέρα θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους. Δεν είναι δυνατόν ο Ελληνικός Λαός να τους εμπιστεύεται με την ψήφο του είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση κι αυτοί, αντί να σκύψουν το κεφάλι πάνω στα προβλήματα, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια.

Κύριοι, σοβαρευτείτε επιτέλους! Η χώρα μέρα με τη μέρα καταστρέφεται. Οι πολίτες της πεινούν και υποφέρουν. Δουλειές δεν υπάρχουν. Η αγορά, έχει στραγγίσει από ρευστότητα. Η απελπισία κυριαρχεί. Παντού υπάρχει αβεβαιότητα και χάος. Πού οδηγείτε, κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης τον τόπο ; Αφήστε επιτέλους τις πολιτικάντικες αμπελοφιλοσοφίες σας και ασχοληθείτε με την Πατρίδα. Καθίστε σ’ ένα τραπέζι όλοι μαζί και βρείτε τι μπορεί να γίνει για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Η δυστυχία, η φτώχεια και η ανέχεια του κόσμου δεν έχουν χρώμα. Ούτε μπλε , ούτε πράσινο, ούτε ροζ, ούτε κίτρινο. Ξυπνήστε και συνεννοηθείτε πριν είναι αργά. Γιατί άμα ξεσηκωθεί ο κόσμος δε σας σώζει τίποτα.

Βασίλης Σκουταράς
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top