GuidePedia

0

Επικίνδυνα παιχνίδια με τα Εθνικά ζητήματα από Σαμαρά Βενιζέλο.
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου ανεστάλη η απόφαση αποστολής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ ως αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή όπου η Τουρκία έχει εισβάλει αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Τον «καρφώνει» τον κ. Βενιζέλο ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών μη κλιμάκωσης της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και του επικείμενου ταξιδιού του στην Τουρκία τέλη Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών παίζει δηλαδή επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Κι αυτό γιατί, είναι αυτός που ανακοίνωσε από την Κύπρο πώς η χώρα μας θα αναβαθμίσει την παρουσία της στην Κυπριακή ΑΟΖ αντικαθιστώντας την ΤΠΚ «Καβαλούδης» που λειτουργεί στο πλαίσιο της UNIFIL με φρεγάτα και θα στείλει και ένα υποβρύχιο.

Τι προέκυψε και δεν θα σταλεί η φρεγάτα στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως αποκάλυψε το defencenet.gr; Προφανώς η συνομιλία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Τσαβούσογλου, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται για το θέμα της μη κλιμάκωσης της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο κ. Τσαβούσογλου τη στιγμή που έθεσε ευθέως θέμα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, μίλησε για συνδιαχείριση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ και ενώ η Άγκυρα διατηρεί πολεμικά πλοία μέσα στα «οικόπεδα» όπου γίνονται έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Φαίνεται μάλιστα πώς ο κ. Βενιζέλος έχει και την κάλυψη στα επικίνδυνά αυτά παιχνίδια που παίζει του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού και ο ίδιος συνομίλησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για τη μη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Κάτι που κράτησε μυστικό το Μέγαρο Μαξίμου αλλά το πρόδωσαν οι Τούρκοι δημοσιοποιώντας την είδηση της συνομιλίας.

Βγήκε πάλι από τον ομόλογο του κ. Βενιζέλου, ο οποίος νομίζει ότι μπορεί να συνδιαλαγεί με τους Τούρκους. Τι στιγμή που ο Έλληνας ΥΠΕΞ ακύρωνε την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ και νόμιζε πώς συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης η Άγκυρα έστελνε την κορβέτα «Buyukada» να κάνει «κόσκινο» το Αιγαίο παραβιάζοντας επτά φορές τα εθνικά χωρικά ύδατα σε έναν πλου που διήρκεσε περισσότερες από 27 ώρες.

Ποιος ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης; Μήπως η Κύπρος που ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα ή μήπως η Ελλάδα που παρακολουθεί την τουρκική κορβέτα να φθάνει μέχρι το Σούνιο; Γιατί λοιπόν συνιστά κλιμάκωση η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ συμμετέχοντας σε μία διεθνή δύναμη όταν η Τουρκία έχει μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ και γύρω από αυτή περίπου δέκα πολεμικά πλοία;

Γιατί η κυβέρνηση δέχεται τους ισχυρισμούς της Τουρκίας πώς συνιστά κλιμάκωση η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας στη UNIFIL; Μήπως για να επιτρέψουν οι Τούρκοι στον κ. Βενιζέλο να επισκεφθεί την χώρα τους στα τέλη Νοεμβρίου, όπως επίσης αποκάλυψε ο κ. Τσαβούσογλου; Και τι έχει να συζητήσει ο κ. Βενιζέλος όταν οι Τούρκοι έχουν σε εξέλιξη έναν ακόμη «Αττίλα» στην Κύπρο και στήνουν σκηνικό «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο;

Η κυβέρνηση με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών υποσκάπτει τα εθνικά συμφέροντα και δέχεται να συνομιλεί με την Τουρκία όταν αυτή το μόνο που δεν έχει κάνει είναι να στείλει μαχητικά της να πετάξουν πάνω… από την Ακρόπολη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top