GuidePedia

0
Image

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δήθεν ειδήσεις ,”αποκαλύψεις” και σενάρια “φωτιάς στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο”, απειλούν να προκαλέσουν από το πουθενά μια κρίση που η Τουρκία με λύσσα επιζητά και η Ελλάδα δεν θέλει. Τα όσα έχουν επιχειρηθεί να γίνουν τις τελευταίες ώρες με την διαρροή -από που άραγε;- αναξιόπιστων πληροφοριών και σεναρίων είναι τουλάχιστον ύποπτα και πρέπει να απασχολήσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Χθες βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία έφθασε η “πληροφορία” ότι οι Τούρκοι στέλνουν πλατφόρμα στην Κύπρο. Για την ακρίβεια ότι η πλατφόρμα πλέει ρυμουλκούμενη προς την Κύπρο. Λογικό να αναστατωθούν οι δημοσιογράφοι. Ποια ήταν η αλήθεια που στο “πάρα πέντε” αποκαλύφθηκε και δεν …κηρύχθηκε ο πόλεμος;

Ρουμάνικη πλατφόρμα με σημαία Μάλτας, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες -μέχρι 90 μέτρα βάθος φθάνουν οι δυνατότητές της- που χρησιμποιούσαν οι Τούρκοι στην Αλεξανδρέττα, ρυμουλκείτο πράγματι για την Κύπρο. Για που ακριβώς; Για την Λεμεσσό όπου θα κάνει δίμηνες επισκευές. Το πιο ωραίο; Την πλατφόρμα ρυμουλκούσε ρυμουλκό κυπριακής εταιρείας!!!

Την ίδια περίπου ώρα γράφονταν διάφορα απίθανα σενάρια για “μυστική άσκηση αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο”,με την συμμετοχή και Ισραηλινών. Επρόκειτο για προγραμματισμένη και γνωστή συντήρηση αλεξιπτωτιστών!

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η οποία πρέπει να αποδεχτεί ότι το μόνο αντίδοτο στο δηλητήριο της επικινδυνης παραπληροφόρησης είναι η έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση. Θα επαναλάβουμε ότι πρέπει να καταλάβουν στο ΥΠΕΘΑ ότι η ενημέρωση είναι “όπλο”. Ας το αξιοποιήσουν “επιχειρησιακά” κι όχι για δημόσιες σχέσεις.

Επειδή όλοι μας -και οι δημοσιογράφοι- ζήσαμε τα Ίμια και θυμόμαστε πως ξεκίνησαν και πόσο εύκολα τα κάναμε όλα στους Τούρκους καλό θα είναι να είμαστε πάρα πολύ υποψιασμένοι και καχύποπτοι. Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ότι κι αν επιχειρήσει να προκαλέσει η Τουρκία. Αν θέλει η Τουρκία ας προχωρήσει. Εκείνη έχει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα στην περιοχή. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα. Αντιθέτως αυτή τη περίοδο βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης με πολλές σημαντικές χώρες της περιοχής, έχουμε δρομολογήσει κάποια σημαντικά θέματα και δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε …χάρες στον Ερντογάν.

Οι προκλήσεις των Τούρκων πρέπει να αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται όπως πρέπει. Αν η Τουρκία θέλει να το …πάει παραπέρα, εδώ είμαστε…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top