GuidePedia

0
balkans

Ταυτόχρονα με την Τουρκία, προκλητικό σε μέγιστο βαθμό έχει γίνει το αλβανικό κράτος, ιθύνοντες του οποίου αμφισβητούν εδάφη γειτονικών χωρών, υπό την «ιδέα» της Μεγάλης Αλβανίας.
Μετά το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με την υπερεθνικιστική σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» (με σερβικά και ελληνικά εδάφη στο στόχαστρο) που τίναξε στον αέρα το παιχνίδι των προκριματικών του EURO 2016 ανάμεσα στην Σερβία και την Αλβανία, ο πρωθυπουργός των Αλβανών, Έντι Ράμα, προκάλεσε το κοινό αίσθημα μέσα στο Βελιγράδι, όπου παρουσία του Σέρβου ομολόγου του δήλωσε ευθαρσώς: «Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει». Η αντίδραση του Αλεξαντρ Βούισιτς ήταν άμεση και δημόσια: «Το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι». Μετά, γύρισε την πλάτη στον ομόλογό του κι έφυγε.
Κατόπιν, με μια οργισμένη ανακοίνωση ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρνήθηκε δικαιολογημένα να δει τον Ράμα και να τον δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο!
Συμπέρασμα! Παράλληλα με την ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο ρίχνεται λάδι στην φωτιά, που σιγοκαίει εδώ και χρόνια, στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν το θέμα με τα Σκόπια, που, µε την ενθάρρυνση της Τουρκίας αλλά και µε γερµανικές και αμερικανικές «πλάτες», επιχειρούν να κλείσουν το θέµα της ονοµασίας τους σε βάρος των εθνικών µας συµφερόντων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα σε Θράκη και σημερινή Βουλγαρία.
Μην ξεχνάμε ότι εκτίμησή μας είναι πως στόχος της Δύσης, που άνδρωσε και ενίσχυσε το κρατικό μόρφωμα της Αλβανίας, της οποίας οι αυθεντικοί υπήκοοι κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου , και πασχίζει να το βάλει σε ΕΕ και ΝΑΤΟ (Ευρώ-ατλαντικά σχέδια), είναι να προκαλέσει την Ρωσία σε περιοχές συμφερόντων της, μακριά από τα σύνορά της
Έτσι κατά την επίσκεψη Πούτιν στο Βελιγράδι είχαμε όλως τυχαίως την πρόκληση με την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» και μετά την συμφωνία Ρωσίας-Σερβίας για το φυσικό αέριο την πρόκληση Ράμα, ο οποίος εν συνεχεία αποθεώθηκε στο Πρέσεβο, σερβική πόλη όπου έχουν προωθηθεί Αλβανοί, ακριβώς όπως συνέβη με το Κόσοβο.
Στην Ρωσία έχουν πάντως γνώση οι φύλακες. Κλείνοντας να επαινέσουμε ακόμη μία φορά την σερβική αξιοπρέπεια, η οποία βάζει στην θέση της την αλβανική προκλητικότητα σε αντίθεση με την ελλαδική… «ευγένεια».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top