GuidePedia

0

Μόνο υπό προϋποθέσεις θα κινηθεί η Άγκυρα εναντίον του Ισλαμικού κράτους, κι ενώ οι μαχητές της αιμοσταγούς μεσαιωνικής ισλαμιστικής οργάνωσης, επιχειρούν να καταλάβουν το χωριό Κομπάνι στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας.
Εν ολίγοις, αυτό που ζητούν οι Τούρκοι από τους Κούρδους της Συρίας, είναι το να στραφούν κατά του καθεστώτος Άσαντ, προφανώς, ως αντάλλαγμα για να τους βοηθήσουν έναντι του Ισλαμικού Κράτους!
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται με σχετική ασφάλεια, μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με αξιωματούχους της ΜΙΤ ο Σαλίχ Μουσλίμ, ο προεδρεύων του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας.
Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον Κούρδο ηγέτη την ένταξη των κουρδικών δυνάμεων στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Ο Μουσλίμ είχε μεταβεί στην Άγκυρα για να ζητήσει τη βοήθεια των Τούρκων για την άρση της πολιορκίας του Κομπάνι.
Από τον Μουσλίμ ζητήθηκε, οι Κούρδοι της Συρίας, να πάρουν επίσημα θέση κατά του καθεστώτος Άσαντ, καθώς η Τουρκία, αυτή την στιγμή, «αναδιοργανώνει τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης», όπως διέρρευσε από τουρκικές πηγές.

Παράλληλα όμως, η Άγκυρα ζήτησε από τους Κούρδους της Συρίας να αποστασιοποιηθούν από το ΡΚΚ και τους Κούρδους της Τουρκίας! Η «κηδεμονία» των Κούρδων της Συρίας (ιδίως του PYD) από το PKK, αποτελεί εφιάλτη για τους Τούρκους και δε διστάζουν για τον λόγο αυτό να εκβιάσουν ανοιχτά τους Κούρδους, με το άμεσο και αήθες δίλημμα, «ή το Ισλαμικό κράτος ή εμάς»…
Ο Μουσλίμ από την πλευρά του δεν ζήτησε μόνο βοήθεια, αλλά απαίτησε από τους Τούρκους να επιτρέψουν τη διέλευση φορτίων όπλων που προορίζονται για τους Κούρδους της Συρίας και η Τουρκία απαγορεύει τη διανομή τους. Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν ζητήσει και από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ενίσχυση σε όπλα, αλλά και οι δύο αρνήθηκαν. Εάν αυτό δεν διερμηνεύεται ως συμφωνία με τις τουρκικές απαιτήσεις, ή τουλάχιστον ανοχή αυτών, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, ποιος ξέρει ως τι άλλο μπορεί να ερμηνευθεί…
Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας επίσης, απαίτησε να επιτρέψει η Άγκυρα τη διέλευση των συνόρων σε Κούρδους που επιθυμούν να ενισχύσουν τον αγώνα των ομοφύλων τους στην Συρία.

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο Κομπάνι, οι πολιορκημένοι Κούρδοι, μόνο μέσω Τουρκίας μπορούν πλέον να ενισχυθούν και οι Τούρκοι εκδιώκουν δια της βίας τους Κούρδους που θέλουν να πάνε στο Κομπάνι να αγωνιστούν δίπλα στους ομοφύλους τους…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top