GuidePedia

0


Του Καθηγητή Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Σας έχω ήδη μιλήσει για το τρόπο που το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να επιβάλλει τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών στην ΕΕ (βλέπετε εδώ, εδώ, και εδώ). Το όλο θέμα φαίνεται κάθε μέρα και περισσότερο ότι αφορά μια άτυπη συναλλαγή εφοπλιστών - Κίνας με την ΕΕ για γεωοικονομικούς λόγους που αφορούν τη Ρωσία, με βάση την αντίθεση “υψηλή τιμή LNG, μη ανακήρυξη της ΑΟΖ και επιστροφή στη δραχμή αντί αγωγών φυσικού αερίου και πλοία απο Κίνα με δάνεια απο Ελληνικές Τράπεζες και φυσικά νέα κόκκινα δάνεια δίς ευρώ”.
Δεν είμαι κατά των Ελλήνων εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φόρους και αντί για δις ευρώ που θα έπρεπε να πληρώνουν. προσφέρουν στους Έλληνες ιθαγενείς καθρεφτάκια (δωρεές και βενζίνες αγνώστου προέλευσης). Είμαι πάντα υπέρ του σωστού. Δεν αναφέρομαι ποτέ δημόσια ούτε υπέρ ούτε κατά της δραχμής. Έχω φυσικά τις απόψεις μου, που είναι και πολύ σφαιρικές και πολύ τεκμηριωμένες. Το σημαντικότερο απο όλα τα προβλήματα είναι ο “διαχειριστής” της χώρας, που από ότι φαίνεται δεν υπάρχει ή είναι κάποιος γέρος, ανίκανος, ιδιοτελής και κομπλεξικός.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι διοικείται απο γραφεία διεκπεραίωσης υποθέσεων. Αυτό είναι λάθος γιατί δεν εκφράζει τη λαική βούληση. Επιτρέψετε μου να αμφιβάλλω και για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το θέμα του ύπατου “διαχειριστή” και η προπαγάνδα

Ακολουθώντας το σωστό μπορεί να υπάρξει διασπορά κερδών, πολλαπλότητα επιλογών και μεγαλύτερα κέρδη. Το έχω ζήσει αυτό στην Ιαπωνία και είναι κάτι που λειτουργεί. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει στην Ελλάδα αν υπάρξει ο σωστός διαχειριστής σε όλα τα επίπεδα… και θα υπάρξει είτε αρέσει είτε όχι.
Είναι λάθος τα ΜΜΕ να κοροιδεύουν την Ιαπωνία προβάλλοντας θέματα τα οποία δεν αντιλαμβάνονται ούτε τα ίδια ούτε οι Έλληνες πολίτες λόγω έλλειψης πολλών γνώσεων, άλλων αντιλήψεων, διαφορετικής ιστορικής και πολιτιστικής προέλευσης αλλά και τεχνολογικής εμπειρίας, για να κτυπήσουν στα μυαλά των αναγνωστών και τηλεθεατών μέσω προπαγάνδας εμένα. Την Ιαπωνία τη χρησιμοποιώ στις αναφορές μου, γιατί εδώ ζώ και γιατί για ότι λέμε πρέπει να υπάρχει απόδειξη.
Το θέμα της ενέργειας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί σωρεία γνώσεων για να συζητηθεί (βλέπετε μια σύντομη αναφορά απο ειδικό εδώ). Ειδικός είναι κάποιος που είναι ειδικός στο πρόβλημα και όχι ο κάθε ένας που το σκέφτεται και το προσεγγίζει σύμφωνα με την ειδικότητα του. Αυτός είναι ένα τούβλο στην υπόθεση στο κτίσιμο κάθε ιδέας, το οποίο άλλες φορές μπορεί να μπεί στραβά και άλλες όχι. Τουβλάκι…
Πρέπει όλοι να κοιτάτε να αντιλαμβάνεστε με σαφήνεια ότι σας λένε. Μην επιτρέπετε να σας περνάνε στο μυαλό το θολό. Δεν μπορείτε να σκεφτεί κανείς και να αποφασίσει σωστά με θολές πληροφορίες και σε πολύ θόρυβο. Τα ΜΜΕ κάνουν πολύ θόρυβο. Δεν προσφέρουν ειδήσεις αλλά ερμηνείες. Ο ρόλος τους είναι άλλος.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ έχουν μετατρέψει το θόρυβο σε πληροφορία και τη μπόχα σε διασκέδαση. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ιστορίες χωρίς τέλος απο το ΥΠΕΚΑ

Οικόπεδα για υδρογονάνθρακες σε διεθνή ύδατα. Φοβερό…! Η Ελλάδα έγινε Πειρατής οικοπέδων χωρίς πατέρα. Οι άχρηστοι και γραφικοί της Βουλής την έβαλαν στο στόμα της παράνομης και σκοτεινής πλευράς της Νέας Τάξης που σβύννει. Την έβαλαν δηλαδή στην ομάδα των χαμένων.



H αντιπολίτευση που είναι; Να με ρωτήσει όποιος θέλει για να τον βοηθήσω να συντάξει επερώτηση. Ανεξαρτήτως κόμματος… και ανεξάρτητα αν θα πάρει σοβαρή απάντηση.

Το πιπέρι που έλειπε…

Το πιπέρι που έλειπε σε όσα ανέφερα στο προηγούμενο video αλλά και στη διαπλοκή κυβέρνησης-ΥΠΕΚΑ και εφοπλιστών, το έβαλε ο Δημήτρης Καμμένος (βλέπετε εδώ) για άλλο λόγο αλλά κολλάει και εδώ εξίσου καλά. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπερνίτσας αναφέρεται ως δικηγόρος της οικογένειας Λάτση. Καταπληκτική σύμπτωση…
Χρήσιμο βιβλιογραφικά είναι και αυτό το άρθρο εδώ.
Στο ΥΠΕΚΑ έχουν βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…! Πρέπει να επισημάνω εδώ
  1. το θέμα των τρύπιων συμβολαίων για τους υδρογονάνθρακες (βλέπετε εδώ) αλλά και
  2. το θέμα της προκήρυξης οικοπέδων που πρώτος έβαλα στο τραπέζι εγώ (βλέπετε εδώ αλλά δέστε το παραπάνω video, που δειχνει το βάθος της διεθνούς διαπλοκής).
Ο δικηγόρος του ΥΠΕΚΑ που ήταν; Στους Δελφούς; Aνεξάρτητα απο αυτό όμως και ο πιο κουτός υπουργός μπορεί να αντιληφθεί ότι σε διεθνή ύδατα δεν μπορεί κανείς να διαχειρίζεται, να ελέγχει και να απαιτεί φόρους. Δυστυχώς, η κουταμάρα και ο κρετινισμός δεν αναγνωρίζονται στα δικαστήρια σαν δικαιολογίες για έγκλημα που έχει διαπραχθεί. Την ευθύνη την έχει για όλα το ΥΠΕΚΑ και οι προστάμενοί του. Πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή. Δεν εμπιστεύομαι πάντως κανένα που θα συμμετάσχει σε αυτή και το λέω εκ των προτέρων. Πρόκειται για παρέα (βλέπετε εδώ). Αυτά που είπε ο Μανιάτης για το Ταμείο Γενεών στη Βουλή των δικών τους είναι φούσκα και μόλις έσκασε. ΥΓ. Τα ανωτέρω αποτελούν απόψεις μου, όπως και όλα όσα αναφέρω σε άρθρα που έχω γράψει ή θα γράψω.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top