GuidePedia

0
αγωγοί - Κασπία

Την στιγμή που η Αμερική έχει αναλάβει ενεργή πρωτοβουλία στο πρόβλημα που λέγεται ISIS με στοχοποίηση και καταστροφή θέσεων της στην επικράτεια του κεντρικού και βόρειου Ιράκ.την έναρξη εκστρατείας κατά του ¨ νέου κακού¨.

Την στιγμή που ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας διαμηνύει στους Αμερικάνους ¨ μην τολμήσετε να πειράξετε την Συρία με δικαιολογία την ISIS.
Την στιγμή που από ώρα σε ώρα καταπλέει το Καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva στα ζεστά νερά της Αν. Μεσογείου.
Την στιγμή που εξελίσσεται η διεθνής άσκηση «Sea Breeze 2014» Ουκρανίας –ΝΑΤΟ με 11 πολεμικά πλοία στην περιοχή της Οδησσού που ο σκοπός της φέρεται να είναι ¨εκτέλεση διεθνούς επιχείρησης για την διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στην περιοχή της ζώνης κρίσης¨ , η οποία με την σειρά της ενεργοποίησε εκ μέρους των Ρώσων τις μονάδες Στρατηγικών πυραύλων στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ που τάχθηκαν εκτάκτως σε ύψιστο συναγερμό και θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις σε συνθήκες πυρηνικού πολέμου σύμφωνα με την Διεύθυνση Στρατηγικών Πυραύλων και την ανακοίνωση του εκπροσώπου συνταγματάρχη Ιγκόρ Yegorov.
Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοινώνει ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα.
¨ Η ομάδα των πλοίων του Στόλου της Κασπίας, καθώς και πολεμικά μαχητικά αεροσκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) και η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ξεκινούν την Τετάρτη τακτικές ναυτικές ασκήσεις με τη χρήση όλων των τύπων πολεμικών όπλων στα πλαίσια αντιμετώπισης πιθανής εχθρικής επίθεσης. Αυτά ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και διευκρίνισε ότι στις ασκήσεις συμμετέχουν 15 πολεμικά πλοία και 50 σκάφη υποστήριξης ( hardware)και περίπου χίλιοι στρατιώτες του Στολίσκου της Κασπίας.
Οι ασκήσεις διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και βάσει του προγράμματος δραστηριοτήτων των στρατιωτικών δυνάμεων της Κασπίας Flotilla για το 2014 έτος..¨ 09/10/2014 Πηγή: Pravda.Ru
Ποιους ακουμπάει ο γεωστρατηγικός χώρος της Κασπίας Θάλασσας;
Το Ιράκ με τα σημερινά προβλήματα του εξ αιτίας της ISIS και την ενεργοποίηση πάλι του Αμερικάνικου παράγοντα στην Μεσοποταμία.
Το Ιράν με τις αμφιλεγόμενες θέσεις του.
Το Αζερμπαϊτζάν με τα υποθαλάσσια ενεργειακά οικόπεδα του.
Και δίνει μήνυμα παρουσίας στην γειτονική Γεωργία και στην¨φίλη ¨ μέχρι στιγμής Τουρκία που συνδέει ένα μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής αυτάρκειας της με το Αζέρικο αέριο και τον αγωγό ΤΑΝΑΡ με τον οποίο θέλει να προμηθεύσει ενέργεια στην Ευρώπη μέσω του δικού μας ΤΑΡ.
Κάποιοι βάλθηκαν πλέον οφθαλμοφανώς τώρα που τύποις κλείνει η Αν. Ουκρανία να συνεχίσουν να απασχολούν την ανθρωπότητα με προβλήματα ¨που τα κατεβάζουν¨ όσο πάνε νοτιότερα.
Για να δούμε τι χειμώνας προμηνύεται;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top