GuidePedia

0


Διαβεβαιώσεις προς τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ότι η ειρηνευτική διαδικασία θα προχωρήσει, έδωσε, σε μυστική συνάντηση μαζί του ο επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μυστικά, στις 15 Αυγούστου.
Σύμφωνα με φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση τουρκικές εφημερίδες, η επίσκεψη Φιντάν στον Οτσαλάν είχε άλλη βαρύτητα διότι έγινε αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.
Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, όμως, αναφέρει ότι η επίσκεψη Φιντάν στον Οτσαλάν συνδεόταν και με τα νέα καθήκοντα που αυτός αναμένεται να αναλάβει και αυτά δεν είναι άλλα από τα καθήκοντα του υπουργού των Εξωτερικών, στη θέση του Νταβούτογλου που οδεύει προς την πρωθυπουργία.
Ο Οτσαλάν επιθυμούσε να πληροφορηθεί αν ο Ερντογάν, μετά την εκλογή του, θα κρατήσει την υπόσχεσή του για προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ωστόσο, τελικά, ίσως οι παραχωρήσεις των Τούρκων προς τους Κούρδους να μην είναι και τόσο σημαντικές, ώστε να δικαιολογούν την παύση των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα με διαρροές του τουρκικού Τύπου, ο Ερντογάν αναμένεται να προσφέρει ελευθερία χρήσης και διδασκαλίας της κουρδικής γλώσσας. Οι Κούρδοι όμως έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούν να τους παραχωρηθεί, τουλάχιστον, μια μορφή αυτονομίας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top