GuidePedia

0

Είπε τελικά να μην υστερήσει και πέρασε και αυτός στην επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο λόγος; Μα για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ, ο οποίος κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για αδράνεια, στο ζήτημα της Γάζας, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και για «κρατική τρομοκρατία».
Τώρα γιατί ο Σαουδάραβας βασιλιάς ανακάλυψε ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου, αυτή τη στιγμή, ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αδέρφια του, θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για μια καλή ιστορία μυστηρίου, αν δεν γνώριζε όλος ο κόσμος ότι η χώρα του είναι αναμεμιγμένη στον πόλεμο και απλώς δεν θέλει να υπερκεραστεί από το αντίπαλο δέος, το Κατάρ.
Μέχρι τώρα, με άνωθεν εντολή, ο πόλεμος στη Γάζα, ήταν άγνωστος για τους Σαουδαράβες, καθώς τα ΜΜΕ και οι εφημερίδες της χώρας αφιέρωναν ελάχιστο χώρο ή λίγες γραμμές στις μέσα σελίδες τους, για αυτόν. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, το Κατάρ υπονόμευσε την προσπάθεια αυτή μέσω του ισχυρότερου όπλου του, του Al Jazeera.

Άλλο τόσο γνωστές είναι και οι σχέσεις της χώρας του με τον «μεγάλο σατανά», το Ισραήλ, αφού εκεί έσπευσε να στηριχτεί εφαρμόζοντας το «ο εχθρός (Ισραήλ) του εχθρού μου (Ιράν) είναι φίλος»… ή μήπως κάνουμε λάθος;Για τη Σαουδική Αραβία η Χαμάς είναι παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άρα άκρως επικίνδυνη για τον βασιλικό οίκο της χώρας. Η Χαμάς επίσης αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, με την πρώτη να ερίζει κατά του Κατάρ για την υποστήριξη που παρέχει στην τρομοκρατική – σύμφωνα με την ορολογία που έχει επίσημα υιοθετηθεί στη Δύση και σε πολλά μεσανατολικά κράτη για τη Χαμάς – παλαιστινιακή οργάνωση.

Έτσι ο βασιλιάς, μη έχοντας άλλη επιλογή και μη μπορώντας ανοικτά να πει ότι μαζί με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τουλάχιστον, προσεύχεται καθημερινά στον Αλλάχ, από τα βάθη της ψυχής τους, το Ισραήλ να μην αφήσει τίποτα όρθιο που να θυμίζει έστω τη Χαμάς, ανακοίνωσε μεγαλοφώνως, αυτό που ο λαός του ήθελε να ακούσει, ενώ όσο δεν το άκουγε, τόσο εκνευριζόταν
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top