GuidePedia

0
Moshe Feiglin*
Σχετική ανάρτηση (21/7/2014):  Delenda Gaza*
Του Moshe Feiglin* (Αντιπρόεδρου της Κνεσέτ, Ισραήλ)    (μτφ. Κριστιάν)
[Το σχέδιο πρωτοδημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου 2014]
1. Υποβολή τελεσίγραφου
Ο Πρωθυπουργός προειδοποιεί τον πληθυσμό του εχθρού ότι είναι έτοιμος να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται κοντά στο τόπο κατοικίας του, και ζητά από όσους δεν εμπλέκονται και που θέλουν να μείνουν ζωντανούς να αποχωρίσουν αμέσως.
Το Σινά είναι σε κοντινή απόσταση. Τους επιτρέπεται να πάνε εκεί. Οι ανθρωπιστικές προσπάθειες του Ισραήλ δεν θα είναι περισσότερες.
Η Χαμάς μπορεί να αποφύγει την ενεργοποίηση της επίθεσης αν δεχτεί παράδοση άνευ όρων.

2. Ενεργοποίηση της επίθεσης
Επίθεση του συνόλου των στόχων που πρέπει να εξουδετερωθούν στο σύνολο της επικράτειας της Λωρίδας της Γάζας.
Κινητοποίηση όλων των συμβατικών στρατιωτικών μέσων   -και όχι μόνο μέρους των δυνάμεων που διατίθενται-,  χρήση της μέγιστης ισχύος και δυνάμεων πυρός.
Επίθεση σε όλες τις υποδομές και στρατιωτικούς στόχους χωρίς να ληφθεί υπόψη τις πιθανές «ανθρώπινες ασπίδες» ή «περιβαλλοντικές ζημιές». Είναι υπεραρκετό να διεξαχθούν επιθέσεις με ακρίβεια και να προειδοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι πληθυσμοί.

3. Ερμητικό σφράγισμα όλων των προσβάσεων προς τη Γάζα
Την ίδια στιγμή, η πραγματική και ολική πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να εφαρμοστεί.
Τίποτα και κανείς δεν θα πρέπει να εισέλθει στη Γάζα.
Το Ισραήλ θα επιτρέψει όμως τις αναχωρήσεις (οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να πάνε στο Σινά, οι μαχητές να παραδοθούν στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ).

4. Οργάνωση της άμυνας
Οποιοδήποτε σημείο εκκίνησης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ ή εναντίον των στρατευμάτων του Ισραήλ θα είναι άμεσος στόχος ισραηλινής ισχυρής στρατιωτικής επίθεσης χωρίς κανένα ενδοιασμό για «ανθρώπινες ασπίδες» και «περιβαλλοντικές ζημιές».

5. Κατάκτηση του εδάφους.
Όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ θα έχουν αποδυναμώσει αρκετά τους στόχους του εχθρού με βομβαρδισμούς και βολές μεγάλων αποστάσεων, θα ξεκινήσει το πεζικό για να κατακτήσει το σύνολο της Λωρίδας της Γάζας, φροντίζοντας να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι και απώλειες στρατιωτών, χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα άλλο ζήτημα.

6. Εξάλειψη του εχθρού
Ο Στρατός Άμυνας του Ισραήλ (Τσαχάλ-IDF) και οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας (GSS ή Shin Bet) να εξαλείψουν μέχρι τελευταίο όλους τους ενόπλους εχθρούς του Ισραήλ.
Ο πληθυσμός του εχθρού που δεν θα έχει καταδικαστεί για καμία αξιόποινη πράξη και θα έχει ληφθεί μέριμνα για να κρατηθεί μακριά από τους ένοπλους τρομοκράτες θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και θα του επιτρέπεται να εγκαταλείψει το έδαφος.
Το Ισραήλ θα παρέχει γενναιόδωρη βοήθεια σε όσους επιθυμούν να φύγουν.

7. Επιβεβαίωση και άσκηση της κυριαρχίας μας
Η Γάζα είναι ένα κομμάτι της Γης μας και θα μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτή είναι η μόνη απελευθέρωση κομματιού του εδάφους μας, η οποία δικαιολογεί να θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών μας για να οργανώσουμε την κατάκτηση της γης. Όταν η Γάζα θα έχει απαλλαγεί από την τρομοκρατία, θα γίνει αναπόσπαστο μέρος του κράτους του Ισραήλ και θα κατοικηθεί  από Εβραίους. Αυτό θα ανακουφίσει επίσης τη στεγαστική κρίση που μαστίζει το Ισραήλ.
Η σιδηροδρομική γραμμή κατά μήκος της ακτής θα επεκταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα για να καλύψει το σύνολο της έκτασης της Λωρίδας της Γάζας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Άραβες θέλουν να φύγουν από τη Γάζα. Όλοι όσοι δεν έχουν εμπλακεί σε αντι-ισραηλινές δραστηριότητες θα πρέπει να πάρουν μια γενναιόδωρη προικοδότηση για να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
Όσοι επιλέξουν να μείνουν, θα λάβουν το καθεστώς μόνιμης διαμονής. Μετά από πολλά χρόνια που θα ζήσουν στο Ισραήλ, και που θα έχουν μάθει τα έθιμά μας, όσοι επιθυμούν μπορούν, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τους νόμους που θα καθοριστούν από την Κνεσέτ, καθώς και με έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών, να πάρουν την ισραηλινή υπηκοότητα, εάν επιλέξουν να αποδεχθούν ότι ισχύουν και γι 'αυτούς οι νόμοι και οι κανόνες, ο τρόπος ζωής και οι αρχές που το εβραϊκό κράτος σκοπεύει να θέσει σε ισχύ στην Γη του.

Moshe Feiglin
Μετάφραση Gérard Jeannesson

Ο Moshe Feiglin είναι αντιπρόεδρος της Κνεσέτ και αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Λικούντ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top