GuidePedia

0
matrix24.gr

Ποιος θα μας πει αν η σύνοδος των BRICS στην Βραζιλία και η ανακοίνωση της Σύνδεσης Ενέργειας των μελών της μαζί με την δημιουργία νέας αποθεματικής Τράπεζας είχε σαν ισοδύναμο πλήγμα την προσβολή του Ρωσικού προφίλ στην κοινή γνώμη με την κατάρριψη της Malaysia Airlines Flight 17 στην Αν. Ουκρανία; Με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η λήψη νέων κυρώσεων.
Και όμως απαντούν εμμέσως οι Αμερικάνοι σε άρθρο της Nina Dos Santos , CNN 25 Ιουλίου του 2014 – Ενημέρωση 1003 GMT (1803 HKT)
¨To punish Russia, Europe must be prepared to suffer¨
Το μήνυμα ουσιαστικά εστάλει στην Ευρώπη.
¨ Ευρώπη πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να υποφέρεις¨
Τι σημαίνει αυτό; Ας καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο..
Θα αλλάξουν οι ρυθμοί της ζωής στην Ευρώπη;
Αυστηρές κυρώσεις στην Ρωσία σημαίνει πιθανότητα διακοπής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, απώλεια της ευρωπαικής παραγωγής, πλήγμα στα εμπορικά ισοζύγια των εκατέρωθεν χωρών.
Η ΕΕ εξάγει στην Ρωσία περίπου 100 Δις δολάρια και εισάγει 200 εκατομμύρια από αυτήν.
Για την Γερμανία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
6000 Γερμανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ρωσία και 300.000 Γερμανοί εξαρτούν την επιβίωση τους από το εμπόριο της χώρας τους με την Ρωσία.
Ένα σχετικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία που απασχόλησε 1000 άτομα εν μέσω υψηλής ανεργίας για να κατασκευάσει με σκοπό να παραδώσει στην Ρωσία τα πολεμικά πλοία Mistral.
Τι λένε λοιπόν οι Αμερικάνοι στους Ευρωπαίους;
¨ Σφίγγοντας την θηλιά πάνω από τις τράπεζες της Ρωσίας, η Ευρώπη ελπίζει όχι μόνο να φέρει σε αντίθεση τους βιομηχάνους της χώρας απέναντι από τον Πρόεδρο Πούτιν, αλλά και να περιορίσει την ικανότητα του Κρεμλίνου για τη χρηματοδότηση των τραπεζών της χώρας από τις διεθνείς αγορές, που σημαίνει ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξαναμετρήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα και να δει το Ρούβλι της να αποδυναμώνεται.¨
¨Αυτό θα είχε σε πιο μακροπρόθεσμη βάση – δηλαδή σε τρία με πέντε χρόνια – ¨ κυρώσεων¨ να πληγούν οι ευαίσθητες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας με αποτέλεσμα να παρεμποδισθούν τα ρωσικά σχέδια για
την περαιτέρω αξιοποίηση των τεραστίων αποθεμάτων πετρελαίου και του φυσικού αερίου της¨
¨Προφανώς, η ΕΕ ελπίζει ότι, για το καλό όλων η κρίση γύρω από την Ουκρανία θα πρέπει να λυθεί μέχρι τότε.¨
¨ το ισχυρό μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρωσία θα έχει φυσικά και κάποιες συνέπειες στα αντίστοιχα ΑΕΠ των χωρών τους¨ http://edition.cnn.com/ Με Nina Dos Santos , CNN
Με λίγα λόγια τους λένε…
¨κάντε λίγο υπομονή , τρία- πέντε χρόνια μέχρι να τελειώνουμε με τον Πούτιν¨
Τελικά λειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι;
Μόνο θυμηθείτε πριν τέσσερα χρόνια τους ανεκδιήγητους Ευρωπαίους εταίρους που μας κουνούσαν το δάκτυλο και συνιστούσαν να κάνουμε υπομονή τρία- πέντε χρόνια μέχρι να βγούμε από τα μνημονικά γρανάζια!!
Σήμερα άλλοι τους λένε να κάνουν υπομονή στο κρύο του Ευρωπαϊκού Βορρά και βλέπουμε…
Και φυσικά ακόμα δεν είδε τίποτα η Ευρώπη γιατί το μέτωπο της Αν. Ουκρανίας συνέχεια ξεχειλώνει.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ξεπληρώνει τις αδικίες που έκαναν στην Ελλάδα έστω και αν καθυστερεί λίγο, αλλά πληρώνει τοις μετρητοίς.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top