GuidePedia

0
gu

Πιέζουν οι παγκοσμιοποιητές το Βερολίνο να ακολουθήσει την αντιρωσική πολιτική κόντρα στις συμφέρουσες συμφωνίες με την Μόσχα. Σε ρήξη με την Ρωσία θα οδηγηθεί η Ευρώπη με τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες.


Ο Σόιμπλε βγήκε και είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Γερμανία αποφασίζει να χτυπήσει γροθιά στο μαχαίρι και στην ουσία να υποστηρίξει την αντιρωσική πολιτική της Ουάσινγκτον, που ενδεχόμενα φέρει την Ευρώπη σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Αν αυτό ισχύει και δεν αποτελεί απλά τακτική του Βερολίνου απέναντι στις πιέσεις των παγκοσμιοποιητών της Ουάσινγκτον, με την Γερμανία να συνεχίζει στην πράξη την συνεργασία με την «Αρκούδα», από την οποία εξαρτάται η Ευρώπη ενεργειακά, τότε μιλάμε για δυσάρεστες καταστάσεις που περιμένουν την ΕΕ. 
Οι «Ευρωπαίοι» προτιμούν  να βυθιστούν στην κρίση της αμερικανικής αβεβαιότητας, η οποία φαίνεται ότι θα εξαχθεί προς τα εδώ, από το να συνεννοηθούν με την Ρωσία. Γιατί; Επειδή οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, που έχουν δανείσει και την Γερμανία, πιέζουν να ξεσπάσει πόλεμος. Διαφορετικά η Ρωσία θα τους περικυκλώσει οικονομικά.
Για τους Γερμανούς μάλιστα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, καθώς εξαρτώνται όχι μόνο ενεργειακά αλλά και επιχειρηματικά μέσω των εμπορικών συναλλαγών με την Ρωσία.
Ο ρόλος του Βερολίνου για την έκβαση των πραγμάτων είναι κομβικής σημασίας, αφού μέχρι τώρα η Γερμανία κινείτο μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, προωθώντας τα δικά της συμφέροντα.
Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα: Στην Γερμανία ο «καυγάς» στο παρασκήνιο έχει φουντώσει σχετικά με το αν η χώρα θα ακολουθήσει μια πιο αυτόνομη οικονομική πορεία, με το βλέμμα στις συμφωνίες που έχουν γίνει με Πούτιν, ή θα επιλέξει να παραδώσει ορισμένες εξουσίες χάριν μιας πιο δεμένης ευρωπαϊκής πολιτικής με φόντο μια «διατλαντική οικονομική συνεργασία».
Η διατλαντική συνεργασία κατά της Ρωσίας δείχνει να επεκτείνεται όμως σε επίπεδο πολέμου, αφού ενδεχόμενη ρήξη στις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας, θα οδηγήσει κλιμάκωση της κρίσης, ενδεχόμενα σε οικονομικό κραχ και συνεπώς σε σύγκρουση, όπως διδάσκει η ιστορία. Έχουμε τονίσει πως ο μόνος δρόμος για την ειρήνη είναι η συνεννόηση Ευρώπης-Μόσχας. Ωστόσο δεν αποφασίζουμε εμείς.
Η Γερμανία τώρα πιέζεται να δράσει κόντρα στα συμφέροντά της, όπως πίεζε η ίδια την Ελλάδα να πράξει κάτι ανάλογο. Τα πάντα στην ζωή είναι κύκλος…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top