GuidePedia

0
Image27.07.2014


“Κλειδωμένη” είναι η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ. Από υπουργός του Αντώνη Σαμαρά, ο Αβραμόπουλος βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει υπουργός του Γιούνκερ. Η φωτογραφία είναι από το 2002, όταν ο Γιούνκερ ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Τι έχει συμβεί κι έχουν έρθει τα πάνω - κάτω;

Στην τελευταία επαφή Γιούνκερ - Σαμαρά, “έπεσε” στο τραπέζι το όνομα του Αβραμόπουλου,μαζί με κάποια άλλα. Ο Γιούνκερ έδειξε την προτίμησή του στον Έλληνα ΥΕΘΑ.

Την περασμένη Πέμπτη στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου έγινε συζήτηση και υπήρξε συμφωνία για την επιλογή Αβραμόπουλου. Οι πιο “καχύποπτοι” αποδίδουν τη συμφωνία των δύο στο πρόσωπο του Αβραμόπουλου στην …επιθυμία τους να μην είναι “εντός Αθηνών” ο ΥΕΘΑ.

Η συμφωνία των δύο “διέρρευσε” προφανώς σκόπιμα για να “μετρήσουν” και την αντίδραση της πελυράς Αβραμόπουλου. Ο οποίος να σημείωσουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επισήμως δεχτεί τη πρόταση. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.

Ποιες είναι οι “διαθέσεις” Αβραμόπουλου; Αρνητικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αφού όπως λένε κάποιοι συνεργάτες του, “βλέπει” ότι η “ευρωπαϊκή κυβέρνηση” είναι μια σημαντική ευακιρία και πρόκληση. Εννοείται ότι η οριστική απάντησή του θα δοθεί αφού γίνει σαφές το πλαίσιο της πρότασης. Δηλαδή ποιος θα είναι ο τομέας που θα κληθεί να αναλάβει δίπλα στον Γιούνκερ.

Το ερώτημα είναι βέβαια ποιος θα αντικαταστήσει τον Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΘΑ. Τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι τρία, αλλά μεταδίδονται με πολλές επιφυλάξεις. Το ένα είναι της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά ,το δεύτερο του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου που βέβαια ακούγεται παντού και πάντα και το τρίτο του Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top