GuidePedia

0

Οι οικογένειες των Ισραηλινών διπλωματών εγκαταλείπουν, άρον-άρον, την Τουρκία, με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών, μετά από διαδήλωση και επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, διέταξε επίσης να συνταχτεί επίσημη διαμαρτυρία κατά της Τουρκίας, για την απίστευτη παραβίαση των διπλωματικών κανόνων της Συνθήκης της Βιέννης, η οποία υποχρεώνει μια χώρα να προστατεύει τις ξένες διπλωματικές αποστολές στο έδαφός της.
Ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας παραβίασαν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και το προξενείο. «Θεωρούμε υπεύθυνη για την ασφάλεια του διπλωματικού μας προσωπικού και των οικογενειών του την τουρκική κυβέρνηση», είπε ο Λίμπερμαν.

Χιλιάδες Τούρκοι είχαν συγκεντρωθεί εχθές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Πόλη, πετώντας πέτρες και σπάζοντας τα παράθυρα του προξενείου, ενώ στην Άγκυρα ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία στην πρεσβεία. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και μέλη της «ανθρωπιστικής» οργάνωσης ΙΗΗ, η οποία είχε προκαλέσει το επεισόδιο με το Μαβί Μαρμαρά, το 2010.

Οι διαδηλώσεις, αναφέρουν Ισραηλινοί διπλωμάτες, σχετίζονται άμεσα με τους εμπρηστικούς λόγους κατά του Ισραήλ, που εκφωνεί καθημερινά, πλέον, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας ελάχιστα έπραξαν για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top