Δεν είχε περάσει ούτε καν το πρώτο 24ωρο από τη μεγάλη αεροπορική τραγωδία στην ανατολική Ουκρανία, και το διαδίκτυο είχε ήδη κατακλυστεί από θεωρίες συνωμοσίας που «εξηγούσαν» τι είχε συμβεί στην ανατολική Ουκρανία.
Το Russia Today αναφέρθηκε σε έκθεση από το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που, με τη σειρά του, επικαλούνταν ανώνυμες πηγές οι οποίες υποστήριζαν ότι η μοιραία πτήση MH-17 είχε παρόμοια πορεία με το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αρα -πάντα σύμφωνα με τις πηγές αυτές- στόχος εκείνων που εκτόξευσαν τον πύραυλο πιθανόν να ήταν τελικά το προεδρικό αεροπλάνο κι όχι το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.
Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε και η άποψη ότι μετά την τραγωδία «εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικά πλάνα ψεύτικα διαβατήρια επιβατών» και, όπως υποστήριξαν πολλοί, «αυτό κάτι σημαίνει». Πιο συγκεκριμένα, ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός New Life μετέδωσε πλάνα από το σημείο της συντριβής και σε αυτά περιλαμβάνονται εικόνες διαβατηρίων, ανάμεσα σε αυτά και ένα ολλανδικό διαβατήριο, τα οποία όμως οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι είναι καινούργια και άθικτα.
Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως «κάτι κρύβεται» πίσω από τον αριθμό επτά. «Η τραγωδία συνέβη ακριβώς 17 χρόνια μετά την παρθενική πτήση του μοιραίου αεροπλάνου» ανέφερε κάποιος στο twitter, την ώρα που άλλος σχολίαζε ότι «η πτώση του Boeing συνέβη στις 17 Ιουλίου 2014. Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας του χρόνου και το 2014, αν το προσθέσεις, σου δίνει τον αριθμό επτά. Επίσης στις 17.17 το απόγευμα (τοπική ώρα) συνετρίβη το μοιραίο αεροπλάνο».
Οσο για τις πιο ακραίες μορφές θεωριών συνωμοσίας; «Το αεροπλάνο στην Ουκρανία είναι αυτό που εξαφανίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό» υποστήριζαν ορισμένοι, την ώρα που άλλοι έλεγαν πως «πίσω από όλη την ιστορία κρύβεται το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN»! Υποστήριζαν μάλιστα ότι «η θεαματικότητα -άρα τα κέρδη- που αποκόμισε το αμερικανικό δίκτυο από την τραγωδία του πρώτου Boeing είναι αναμφισβήτητα. Γιατί να μην προκαλέσει μια τραγωδία για να πουλήσει περισσότερο;»
πηγή
Δημοσίευση σχολίου