GuidePedia

0


Σοκάρουν… σχεδόν όσα ανέφερε με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προειδοποιήσει εμμέσως την ΕΕ σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, για όσα βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία.
Ο Φούλε «κατηγόρησε» την Ένωση σε συνέντευξη στο RFE/RL (Radio Free Europe / Radio Liberty), ότι δεν κατόρθωσε να αποκωδικοποιήσει και να κατανοήσει τα λόγια του Ρώσου προέδρου για την «κληρονομιά της ΕΣΣΔ», αποκαλώντας τη διάλυσή της ως τη «μεγαλύτερη καταστροφή του 20ου αιώνα». Με αποτέλεσμα να μην λάβει τις προειδοποιήσεις σοβαρά υπόψη ώστε να μην αιφνιδιαστεί…
Ο Φούλε είπε πως ήταν μέσα στην αίθουσα στο Βουκουρέστι το 2008 όταν ο Πούτιν αποκάλεσε την Ουκρανία «τεχνητή χώρα», με μισούς από τους παριστάμενους να γελούν και τους άλλους μισούς να μην έχουν καν καταλάβει. «Τώρα καταλαβαίνουμε. Δεν γελάμε πια», είπε χαρακτηριστικά.
Λέει όμως στη συνέντευξη και κάτι ακόμα συγκλονιστικό, το οποίο στην ουσία ισοδυναμεί με «κάρφωμα» του Τούρκου ηγέτη στον Ρώσο πρόεδρο, ενώ είναι γνωστό ότι ο Πούτιν δεν «εκτιμά» και πολύ όσους επιχειρούν να τον ξεγελάσουν. Ο Ερντογάν φέρεται να είχε προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους, ότι ο Πούτιν είναι «μασκαρεμένος λύκος με ένδυμα προβάτου» και ένας αυταρχικός ηγέτης!
Τότε όλοι πάλι γελούσαν, είμαι σίγουρος, είπε ο Φούλε, προσθέτοντας το «καρφί» του για τον Ερντογάν: «Στοιχηματίζω ότι κανείς δεν γελά σήμερα όταν ακούει για τον Ερντογάν, εκτός αυτών που δεν θέλουν να δουν την Τουρκία ως μέλος, [της ΕΕ] προφανώς».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ «ΧΟΥΡΙΕΤ»:
http://www.hurriyetdailynews.com/putin-erdogan-and-the-west-lost-in-translation.aspx?pageID=238&nid=66358
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top