GuidePedia

0
Image

Ευρείας έκτασης δημοσιότητα έχει στον στον τουρκικό τυπο - γραπτό και ηλεκτρονικό - παρουσίαση  του  Πρακτορείου Anadolu από μια επίδειξη σε μυστική τοποθεσία εγχώριας  παραγωγής πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων και ρουκετών και οι οποίοι  αναφέρονται ως  «Τα ‘μυστικά’ όπλα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων>..

 Πρόκειται για τους πυραύλους «Yildirim», που κατασκευάσθηκαν - όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα - με εθνικές δυνατότητες, και οι πολλαπλοί εκτοξευτές, που μπορούν να εκτοξεύουν 40 ρουκέτες εντός 80 δευτερολέπτων. Όπως αναφέρεται << αποτελούν την σημαντική ισχύ πυρός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων>>.

Το συνεργείο του Πρακτορείου Anadolu απεικόνισε τα εν λόγω συστήματα και η ενέργεια αυτή έγινε με ειδική άδεια, διότι οι μονάδες, στις οποίες είναι εγκατεστημένα τα εν λόγω συστήματα είναι «μυστικές»,αναφέρεται. Το πυραυλικό σύστημα «Yildirim» πραγματοποιεί βολές εδάφους -εδάφους κατά στόχων υψηλής προτεραιότητας του εχθρού με βεληνεκές 80-150 χιλιόμετρα .Βάλλονται από τροχοφόρα οχήματα.Τα κατευθυνόμενα βλήματα κατασκεύαζονται εγχωρίως.

Άλλα σημαντικά συστήματα με ισχυρή δύναμη πυρός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι πολλαπλοί εκτοξευτές «Sakarya» και  «Kasirga»- οι τελευταίοι βάλλουν σε 18 δευτερόλεπτα  4 πύραυλος σε στόχους μεταξύ 40-100 χιλιομέτρων.Οι sakarya ρίχνουν ρουκέτες σε 80 δευτερόλεπτα σε στόχους μεταξύ 3-40 χιλιόμετρων.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top