GuidePedia

0


Δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών λίγο πριν βάλουν οι Ισραηλινοί την υπογραφή τους στη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Άγκυρα, εγείρουν υποψίες ότι Αχμέτ Νταβούτογλου σκέπτεται διαφορετικά… Κατά τα άλλα, επισήμως, στην «καλή διάθεση» του Ισραήλ ελπίζει η Τουρκία για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, μετά το επεισόδιο με το πλοίο «Μαβί Μάρμαρα», το 2010.
Ως γνωστό, αν και οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει, θεωρητικά, σε συμφωνία σχετικά τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων που θα καταβάλει το Ισραήλ, ως πρώτο βήμα για την επαναπροσέγγιση, εντούτοις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν έχει υπογράψει την εν λόγω συμφωνία, εκ μέρους του Ισραήλ.
Τουρκικές πηγές θεωρούν ότι ο Νετανιάχου θα υπογράψει την συμφωνία, σήμερα, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο. Αυτό φάνηκε και από τις σχετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία ελπίζει, τις επόμενες ημέρες, το Ισραήλ να δει «με καλή διάθεση» την όλη διαδικασία, η οποία έχει προχωρήσει, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο Νταβούτογλου όμως έκανε τη δήλωση αυτή μιλώντας στην επιτροπή για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ, γεγονός που μάλλον δεν χαροποίησε το Τελ Αβίβ. Για να ολοκληρώσει τη «βομβιστική ενέργεια», αποκάλεσε την Ιερουσαλήμ παλαιστινιακό έδαφος κάνοντας τους Ισραηλινούς… «Τούρκους». Μήπως δεν τη θέλουν τη συμφωνία, την υπέγραψαν όμως και παρακαλάνε οι Ισραηλινοί να μην υπογράψουν, οπότε στη συνέχεια να τους κατηγορήσουν κιόλας. Ανατολίτικη λογική…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top