GuidePedia

0

Επικαλούμενη ζωτικά συμφέροντα του κράτους και την παραδοσιακή στήριξη των θέσεών της που απολάμβανε διαχρονικά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και αλλού, η Κυπριακή Βουλή υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να διαφυλάξει τις σχέσεις της νήσου με τη Ρωσική Ομοσπονδία…
Την υιοθέτηση του ψηφίσματος υπερψήφισαν οι 30 παρόντες βουλευτές (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών). Εναντίον ψήφισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, ενώ οι υπόλοιποι (15) παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ απείχαν της ψηφοφορίας.
Η ψηφοφορία οργανώθηκε εν όψει της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για ψήφισμα που προωθείται προς έγκριση για τις εξελίξεις στην Κριμαία και την απόσχισή της από την Ουκρανία, με την παράλληλη ένταξη στη Ρωσική Δημοκρατία.

Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να μην προβεί σε ενέργειες που θα βλάψουν τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία. Η θέση της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά λεπτή, αν και η διατύπωση της επιθυμίας του κυπριακού λαού, αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τη Μόσχα, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα ληφθεί από την κυβέρνηση, της οποίας τα περιθώρια είναι εξ ορισμού περιορισμένα, χωρίς αυτό αν σημαίνει ότι δεν έχει την επιλογή της αποχής.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top