GuidePedia

0

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης καλούνται από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Τρόικα χωρίς να ξέρουν το ακριβές περιεχόμενό του. Περίμεναν να έχουν από χθες το κείμενο, αλλά υπάρχει καθυστέρηση και όλα δείχνουν ότι θα μπορούν να το διαβάσουν από απόψε για να ψηφίσουν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Κυριακή το βράδυ ή, το αργότερο, τη Δευτέρα.

Είναι προφανές ότι αυτή η μέθοδος αποτελεί εκφυλισμό της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού και αυτό είναι κάτι που μάλλον επιδιώκουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, με την έννοια ότι σταθερά δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία. Όλα γίνονται υπερβολικά βιαστικά και χωρίς να υπάρχει χρόνος για την αναγκαία συζήτηση και για την ενημέρωση των βουλευτών, παρά μόνο για την παραγωγή εντυπώσεων.

Υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ βουλευτές που έχουν εκφράσει διαφωνίες για τη ρύθμιση σχετικά με το γάλα και τα φάρμακα: Μ. Χαρακόπουλος, Ι. Τζαμτζής, Γ. Βλάχος, Α. Κοντός, Γ. Στύλιος από τη Ν.Δ. και Μ. Κασσής, Θ. Μωραΐτης, Ν. Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικοί εμφανίζονται και οι Ανδ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσει στις 12.00 μμ το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό και με συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου καθώς και κορυφαίων υπουργών. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και θα αναζητηθούν συμβιβαστικές λύσεις προκειμένου να μη διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή.

«Όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου της χώρας από το ευρώ» διεμήνυσε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η προειδοποίησή του είναι πολύ ενδεικτική του έργου που θα παιχτεί προσεχώς.

Το γνωστό δίλημμα, ψηφίστε γιατί χανόμαστε, θα τεθεί ξανά προς τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα υποστούν μια ασυγκράτητη κινδυνολογία για το ενδεχόμενο να διακινδυνευθεί η παρουσία της χώρας στο σύστημα του κοινού νομίσματος. Μάλιστα, την απειλή δεν διατυπώνουν τώρα εκπρόσωποι των πιστωτών αλλά ο Αδ. Γεωργιάδης που ανέλαβε ειδική αποστολή:

«Δεν είμαστε παιδάκια, είμαστε βουλευτές... ο Σαμαράς κατάφερε σε 1 μήνα να βγούμε στις αγορές. Βγαίνουμε από το μνημόνιο, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» τόνισε σημειώνοντας ότι «η ψηφοφορία είναι μια ιστορική στιγμή».

«Όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων, κανείς δεν θα θέσει την ομαλοποίηση της οικονομίας σε αμφισβήτηση» είπε από την πλευρά του, πιο ψύχραιμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στον ρ/σ Σκάι.

Να μην χύσουμε την καρδάρα με το γάλα, να μην πνιγεί η κυβέρνηση σε μια κουταλιά γάλα... Τα κλισέ έχουν βρεθεί και ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top