GuidePedia

0



Οργισμένος με τη στάση και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των Σκοπίων και του βέτο στο Βουκουρέστι, φέρεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί –και δικαίως- το βέτο στο Βουκουρέστι ως ένα απ' τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της πρωθυπουργίας του, μια εθνικά υπεύθυνη στάση που έπρεπε τότε να τηρήσει, για να δικαιωθεί ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στις αλυτρωτικές θέσεις της ηγεσίας της FYROM , μια στάση μάλιστα ενάντια σε πιέσεις, ακόμα και εκβιασμούς απ' τους ισχυρούς του ΝΑΤΟ και κυρίως τον τότε αμερικανό πρόεδρο Μπους. Θεωρεί δε την αμφισβήτηση αυτής της στάσης, αυτού του βέτο, όχι απλά μια ακύρωση της δικιάς του πρωθυπουργίας, αλλά κυρίως τορπίλη ενάντια στη μάχη που δίνει η Ελλάδα σε αυτό το εθνικό θέμα.

Και αυτό το διαμήνυσαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή σε στέλεχος του επιτελείου του Αντ. Σαμαρά, απαιτώντας «να τον βάλει στη θέση του» (τον αντιπρόεδρο Βενιζέλο), διαφορετικά θα αρχίσουν να τον επικρίνουν δημόσια. Αφορμή για το ξέσπασμα των "καραμανλικών" και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού υπήρξε η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη ευαισθησία του πρώην πρωθυπουργού σε αυτό το –έτσι κι αλλιώς- μείζον θέμα τον οδήγησε στο να εκφράσει με έντονο τρόπο στους συνεργάτες του την οργή του. Υπενθυμίζοντας μάλιστα, ότι μεγάλη ευαισθησία για το Σκοπιανό είχε στο παρελθόν επιδείξει κι ο Αντ. Σαμαράς, συνεπώς θα έπρεπε από μόνος του να «μαζέψει» τον αντιπρόεδρό του...
Στη στήλη "Στίγμα" στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση "αν τον μάζεψαν". Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Βενιζέλος ενάφερε: "Αρκετά πια με τον Καραμανλή και το Βουκουρέστι. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης εξαιτίας του, με μια καταδίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποκλειστικά λόγω των δηλώσεων του. Να τελειώνουμε επιτέλους. Αποτελεί μεγάλο πολιτικό και διπλωματικό λάθος η ιστορία του δήθεν βέτο κατά των Σκοπίων. Η χώρα αυτή βρίσκεται εκτός διεθνών οργανισμών διότι πολλές άλλες χώρες εκτιμούν ότι δεν πληροί τα κριτήρια υποψήφιας προς ένταξη χώρας, αναφορικά με το τι έχει κάνει με το θέμα της ονομασίας. Αυτό και μόνο αυτό..."
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top