GuidePedia

0

Το 1975 μέχρι το 1995 μας βούτηξαν 1 τρισ. δραχμές για τους αφισοκολλητές «κρατικούς βιομήχανους» που τα σπατάλησαν σε 33 προβληματικές βιομηχανίες χωρίς να ανοίξει μύτη . Μέχρι το 2009 έφαγαν ότι βάλαμε στο χρηματιστήριο και βγήκαν λάδι. Το 2009 μέχρι το 2013 μας έφαγαν όσα μπόρεσαν σε ομόλογα, μισθούς και συντάξεις. Από το 2014 μας τρώνε και τα σπίτια.
Το «τυράκι» για να βουτήξουν ό,τι προλαβαίνουν και από τα σπίτια είναι η μείωση του φόρου μεταβίβασης που πληρώνει ο αγοραστής. Η «φάκα» είναι ο φόρος υπεραξίας (από την τιμή κτήσης) του σπιτιού που πουλάει ακόμη και ο εξαθλιωμένος ιδιοκτήτης για να κάνει εγχείριση ή να νοσηλευτεί.

Η «λογική» τους είναι ότι δεν πρέπει να κερδίσεις απολύτως τίποτε γιατί έχεις αναγκαστικό συνεταίρο την ελληνική σοβιετία που εκδικείται κάθε μορφής ιδιοκτησία και ειδικά κάθε μορφής κέρδος από ιδιοκτησία. Έστω και αν το σπίτι το αγόρασες πριν μισό αιώνα ή το κληρονόμησες από τον πατέρα σου που το πήρε τότε.

Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι μόνο η σοβιετική αντίληψη στην οικονομία και την πολιτική του τόπου.

Είναι ότι την Μεγάλη του Γένους Κλοπή… την κάνουν όλοι αυτοί που εμείς επιλέγουμε ως πολιτικούς και με την κάλυψη της Βουλής, του βουλευτή και του υπουργού μας κλέβουν με πάθος και χωρίς φόβο...

Και να πως μας κλέβουν σύμφωνα με όσα οι ίδιοι μας «αφηγούνται».

Την 20ετία 1975-1995 πληρώσαμε όσα-όσα για να βουτήξουν (μετοχοποίηση χρεών και κοινωνικοποίηση το είπαν) όποια επιχείρηση (για κλείσιμο) έβρισκαν μπροστά τους προκειμένου να την χαρίσουν στις συντεχνίες, τους δικτατορίσκους συνδικαλιστές και τις κλαδικές ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ώστε να φάνε ό,τι προλάβουν μέχρι να τις πετάξουν στα σκουπίδια… όπως και έγινε.

Αφισοκολλητές, κακομοίρηδες, επαγγελματίες εργατοπατέρες, κλακαδόροι και άλλοι τυχάρπαστοι έγιναν τότε νοματαίοι... με σπίτια και αυτοκίνητα που ούτε είχαν περάσει από την φαντασία τους

Αποκλειστικοί χρηματοδότες της ρεμούλας αυτής ήταν η μεσαία τάξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα που πλήρωναν κανονικά (από τους μισθούς τους) φόρους και εισφορές σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ. Τα υπόλοιπα τα βρήκαμε από δανεικά.

Και όταν τα λαμόγια διέλυσαν τις κοινωνικοποιημένες προβληματικές ο σοσιαλισμός ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας τους προστάτεψε με νόμο που απάλλασσε των ευθυνών τους όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των κρατικών βιομηχανιών!!!

Το μετρητό όμως που βγήκε από την καταλήστευση των προβληματικών το έφαγε (στην συνέχεια) η «υψηλόβαθμη πολιτική μαφία» (από το 1998 μέχρι το 2000) στο χρηματιστήριο με τα κρατικόχαρτα… και τα χαρτιά νέας γενιάς προβληματικών που έκλεισαν αφού έπαιξαν (σε συνεργασία με την πολιτική μαφία) τα ρέστα τους… και στο χρηματιστήριο.

Πρόσφατα απαλλάχθηκαν και αυτοί πάσης ευθύνης.

Από το 2000 οι «εθνοσωτήρες» πότε λόγω τουρκικού παραλογισμού… πότε λόγω Ιμίων, έπεσαν με λύσσα στα εξοπλιστικά προγράμματα που πληρώσαμε για να σωθούμε εμείς... από την τούρκικη εισβολή και αυτοί οικονομικά αλά Τσοχατζόπουλος.

Την πραγματικότητα αυτή την «αφηγούνται» σήμερα ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος, ο Κάντας, ο Ευθυμίου, ο Παπαχρήστος και θα συνεχίσουν οι «αφηγητές» που θα κληθούν από τους ανακριτές.


Είναι τόσα τα κλοπιμαία (από τους φόρους μας) της περιόδου αυτής, που οι «διαχειριστές» επιστρέφουν (ορισμένα) και στο δημόσιο. Θα ήμουν ευτυχής να μάθω ότι δεν υπάρχουν κλοπιμαία κάπου σε εξωτικές χώρες ή εξωτικά νησιά… να τους περιμένουν μετά την αποφυλάκιση. Κατασπαράχθηκαν έτσι με μίζες τα εξοπλιστικά και δεν υπήρχαν άλλα για φάγωμα.

 Στέρεψαν οι «βρύσες» με τα ΜΟΠ και τους άλλους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χάθηκαν και τα λεφτά αυτών που βόλεψε ο σοσιαλισμός μαζί με τα λεφτά του κοσμάκη (για να μην φαίνονται μόνοι τους) στο χρηματιστήριο μέχρι το 2004. Και τότε, ως θαύμα Θεού, ήλθαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τους πλήρωσαν και αυτούς οι ιθαγενείς και πήραν ένα μπλουζάκι…

Οι «αφηγήσεις» και γι΄ αυτό το κόλπο είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν. Τώρα λοιπόν που δεν υπάρχουν άλλα λεφτά να φάνε, και οι Ευρωπαίοι μαζί με τους δανειστές ζητάνε πίσω τα λεφτά τους (γιατί δεν είναι ιθαγενείς της Ελλάδας), βάλανε στο μάτι τα σπίτια και ιδιοκτησίες. Εδώ όμως την πάτησαν κυριολεκτικά. Γιατί με τον φόρο υπεραξίας κανείς (έστω και χαχόλος Έλληνας ιθαγενής) δεν πρόκειται να πουλήσει το σπίτι του σε μια αγορά με πτώση των τιμών 40%-60% για να εισπράξει πενταροδεκάρες, αφού οι σοβιετικοί που έμειναν (πιθανόν δε και οι σοβιετικοί που περιμένουν να ανέβουν στην εξουσία) του ζητάνε σχεδόν τα μισά σε φόρους μεταβίβασης και υπεραξίας. Ψάξτε για πωλητήρια μέσα στο 2014 και θα με θυμηθείτε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top