GuidePedia

0

Με εκπροσώπους κορυφαίων εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ αλλά και με του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν συναντήθηκε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου!
Των Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη & Μιχαήλ Βασιλείου
O Τούρκος πολιτικός έχει μεταβεί στις ΗΠΑ και συναντήθηκε με τους Εβραιο-αμερικανούς στην Ουάσιγκτον. Στις επαφές του περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως το American Jewish Committee καθώς και το Jewish Institute for National Security Affairs, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων της συγκεκριμένης θρησκευτικής κοινότητας των ΗΠΑ αλλά και τους κράτους του Ισραήλ κατ’ επέκταση.
Όπως είναι κατανοητό ο Κ. Κιλιτσντάρογλου επικέντρωσε την συζήτηση στο θέμα των διαρρηγμένων σχέσεων της χώρας του με το Τελ-Αβίβ και τον παγκόσμιο εβραϊκό παράγοντα, ενώ υπογράμμισε ότι «η κρίση μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να ξεπεραστεί», αφού αμφότερες έχουν υποχρέωση σε μία ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή.

Αναφορικά με την συνάντηση του ηγέτη του CHP με εκπροσώπους του «εξόριστου» Ιμάμη Φ. Γκιουλέν, το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι παρακάθισε σε πρωινό εργασίας χωρίς φυσικά να αναφέρεται κάτι περισσότερο για τις συζητήσεις και τις συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Το να σημειώσουμε το πόσο ενοχλητικές για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι οι κινήσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ειδικά στο θέμα των σχέσεων με το Ισραήλ και τον παγκόσμιο εβραϊσμό, αλλά κυρίως στις επαφές με τον κίνημα του Φ. Γκιουλέν αποτελεί πλεονασμό.

Το να σημειώσουμε όμως ότι σε ανάλυσή μας με τίτλο «Τουρκία: Colpo grosso με την προσέγγιση Κεμαλικών-Γκιουλέν;», τρεις ημέρες πριν , αναφερόμασταν στη συγκεκριμένη εξέλιξη για την οποία υπήρχε η εκτίμηση ότι θα μπορούσε να μας προκύψει και να τινάξει την «μπάνκα στον αέρα», επιτρέψτε μας να το κάνουμε. Επειδή απλά συνέβη…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top