GuidePedia

0


Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Δημοκρατία στα όπλα, ούτε στις παραστρατιωτικές οργανώσεις και ομάδες. Μήνες τώρα επισημαίνουμε τους κινδύνους που προκαλούνται ακόμη και από τις θεωρητικές συζητήσεις περί “εμφυλίου”. Και να που εδώ και λίγες ώρες ,αμέσως μετά από την άγρια δολοφονική επίθεση κατά των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής η απεχθής αυτή λέξη έχει μπει στο πολιτικό λεξιλόγιο.

Οι ευθύνες του πολιτικού μας κοσμου είναι τεράστιες. “Παίζει” μήνες τώρα αυτό το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι. Η λογική θα ήθελε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βρουν έστω τα ελάχιστα κοινά σημεία τους και να δημιουργήσουν ένα μέτωπο που θα έβγαζε τη χώρα από τη κρίση. Αντί γι΄ αυτό ζούμε ένα άκρως αρρωστημένο πολιτικό κλίμα στο οποίο η βία εισχώρησε για τα καλά. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής την έκανε καθημερινό φαινόμενο και η κυβέρνηση μην κρυβόμαστε την ανέχτηκε με το παραπάνω. Η κυβερνητική εμμονή στην θεωρία των δύο άκρων τροφοδότησε την δυναμική της Χρυσής Αυγής . Και αν αποδειχτεί ότι η δολοφονία έγινε από τρομοκράτες ,τότε η “θεωρία” των άκρων “χρεώνεται” την “ανάσταση” της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Το ποιος κερδίζει από απ΄ αυτή την αποτρόπαια πράξη δεν θέλει και πολύ σκέψη. Όσοι θέλουν το διχασμό, την ένταση ,το αίμα ακόμη και τον εμφύλιο ,μόνο αυτοί κανείς άλλος.

Όταν ο Φύσσας ξεψύχησε πολλοί είπαν ,έγραψαν ,ευχήθηκαν να ήταν εκείνο το αίμα το τελευταίο . Και κυρίως να αποτελούσε την αφορμή για να επικρατήσει η λογική στη πολιτική σκηνή αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας. Δυστυχώς όχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά το “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα πυροδοτήθηκε κι άλλο.

Αν και τώρα δεν επικρατήσει η ψυχραιμία ,αν και τώρα μετά τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων δεν γίνει ζητούμενο καθημερινό η συνεννόηση και η αναζήτηση κοινών σημείων, κοινής πορείας όπου αυτό είναι δυνατό των πολιτικών δυνάμεων της χώρας η όποια ευχή για “τελευταίο αίμα” δυστυχώς είναι βέβαιο ότι δεν θα εκπληρωθεί.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top