GuidePedia

0

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και ομάδα υπουργών που θα πάρουν μέρος στο Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας Ισραήλ.
Είναι το πρώτο ταξίδι όπου θα εμφανιστούν μαζί ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκειμένου να πάρουν μέρος στο Ανώτατο Συμβούλιο Διακυβερνητικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ. Πέρα από τις ενεργειακές συμφωνίες η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών συνιστά μετατόπιση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας όσον αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής στην οποία συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Σαμαράς προωθεί τον άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος ως προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μετά τη αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου και της Συρίας και τους πολιτικούς κραδασμούς της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία. Μέσω της συνεργασίας με το Ισραήλ εκτιμά ο κ. Σαμαράς ότι θα είναι σε καλύτερη θέση για να αντιπαρέλθει τις αντιδράσεις της Τουρκίας στο θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ. Το αντίστοιχο έγινε με την σχέση Ισραήλ Κύπρου. Βεβαίως η τόσο μεγάλη προσέγγιση με το Ισραήλ διακινδυνεύει την παραδοσιακά καλή σχέση της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. 

Πάμε προφανώς για ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ… 

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.(Πήρε πίσω τη “Στρογγύλη” ε; Και πάει στο Ισραήλ για να “επανορθώσει”…)

Όλοι οι δοσίλογοι αντάμα… Ο Αθανασίου λέιπει, αλλά θα μείνει πίσω για να τελειώσει τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με τον “Αντιρατσιστικό”..

Δεν θα είναι μαζί επίσης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη του μήνα. (Έχει κάνει την προεργασία του αυτός, στα Αμυντικά Συστήματα….)

Ελλάδα και Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν δύο κοινές ασκήσεις. Η πρώτη θα γίνει στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην περιοχή του κεντρικού και νότιου FIR Αθηνών με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-15, καθώς και με δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού. Θα ακολουθήσει στις 16 Οκτωβρίου, αεροπορική άσκηση με συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού. Η άσκηση θα γίνει στη δυτική Πελοπόννησο, πάνω ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝΙΣΕ το esxatianasxesi.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει δικό του πρόγραμμα, στις 3:00 το μεσημέρι συναντιέται με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στην συνέχεια συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ελκίν.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα ενώ ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top