GuidePedia

0

Τι κι αν διαψεύδει όταν η κατάσταση τους στρίμωξε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Τελειωμό δεν έχουν οι πηγές που αναφέρονται στις ιδιαίτερες σχέσεις της Τουρκία, ή μάλλον της κυβέρνησής της με την ισλαμική τρομοκρατία (ούτε καν απλά για εξτρεμισμό δεν μπορούμε να μιλήσουμε), σε μια εξέλιξη που είναι εξαιρετικά ανησυχητική για το μέλλον της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας…
Οι πρωτοβουλίες των ισλαμιστών της Άγκυρας έχουν φέρει τα πιο παρανοϊκά στοιχεία, της καθ’ όλα σεβαστής κατά τα άλλα μουσουλμανικής θρησκείας, στοιχεία που χαρακτηρίζονται από το μίσος για οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν ασπάζεται την – κατ’ αυτούς – ισλαμική παράδοση και στο όνομα της θρησκείας που έχουν κατασκευάσει στο μυαλό τους, είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή με μια αγριότητα που θα ήταν… ανταγωνιστική ακόμα και στον Μεσαίωνα.
Έχοντας εντοπίσει την επαμφοτερίζουσα στάση της τουρκικής κυβέρνησης, οι οργανώσεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα έχουν κλιμακώσει τις προσπάθειές τους για εξεύρεση και στρατολόγηση υποψηφίων «μαρτύρων» για να διεξάγουν τον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ), ο οποίος έχει έρθει επικίνδυνα κοντά στην «γειτονιά» της Ελλάδας.

Λίγο η Βοσνία, όπου τους εκεί ισλαμιστές χρηματοδοτούν γενναία Σαουδάραβες, Ιρανοί και Τούρκοι, ενώ διαγκωνίζονται μεταξύ τους, σε κάθε δυνατό συνδυασμό, με σκοπό να επαυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή, λίγο τα κατεχόμενα, τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο, λίγο οι αφόρητες πιέσεις για τη λειτουργία ισλαμικού τεμένους και γίνεται αντιληπτό ότι ένα θέμα που έμοιαζε πολύ μακρινό για την Ελλάδα και την κοινωνία της, μας έχει χτυπήσει εδώ και καιρό την πόρτα.
Ειδικά στο ζήτημα του τεμένους, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν καν να θέσουν θέμα… αμοιβαιότητας! Για παράδειγμα, σύμφωνα με αναφορές, στη Σαουδική Αραβία έχει πρόβλημα κάποιος να κάνει τον Σταυρό του δημόσια, που λόγος για εκκλησίες. Παρόλα αυτά, δεν βρέθηκε ένας να ζητήσει την αναγνώριση στους χριστιανούς των δικαιωμάτων που απαιτούν (!) από την Ελλάδα, καταχρώμενοι της ανεκτικότητας και του φιλελεύθερου χαρακτήρα των δυτικών κοινωνιών.
Επιστρέφοντας στο θέμα της στρατολόγησης «μαχητών-μαρτύρων», δύο τουλάχιστον οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία και διατηρούν αποδεδειγμένες σχέσεις με την Αλ Κάιντα, επιχειρούν να πείσουν νεαρούς Τούρκους σουνίτες να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία για δράση… Οι αρχές μιλούν για εκατοντάδες (γύρω στους 500) στρατολογημένους νεαρούς, κυρίως από τις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.
Στην κατάσταση αυτή, οι Κούρδοι της Συρίας δε διακρίνουν απλά ολιγωρία, αλλά μεθόδευση, κατηγορώντας την Τουρκία ότι κάνει τα «στραβά μάτια», αφού ανταλλάσσεται η παροχή λογιστικής υποστήριξης στο τουρκικό έδαφος με τη στοχοποίησή τους, ώστε να μην κατορθώσουν να αυτονομηθούν (σε πρώτο στάδιο, ανεξαρτητοποίηση θα είναι το επόμενο), αφού κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη για την τουρκική ασφάλεια, αφού θα μπορούσε να δώσει το «κακό παράδειγμα» στους Κούρδους της Τουρκίας που ξεπερνούν το 20% του πληθυσμού της χώρας…

Το ότι οι στρατολογημένοι νεαροί Τούρκοι, εάν επιβιώσουν και επιστρέψουν κάποτε στην Τουρκία, θα φέρουν μαζί τους μια πολύ επικίνδυνη νοοτροπία και μια κουλτούρα… «ιερού πολέμου» η οποία θα μπορούσε να αιματοκυλίσει τη χώρα, καθώς μεγάλα τμήματά της (κυρίως στα δυτικά παραλιακά τμήματα) θα θεωρηθούν ως άπιστοι, δεν φαίνεται να απασχολεί αυτή τη στιγμή κάποιον ιδιαίτερα. Όπως στρώσουν θα κοιμηθούν όμως…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top