GuidePedia

0

Μεγάλες αντιδράσεις από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της Τρόικα για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές, καθώς κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε περίπου 100-150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας € 100.000 σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι το παραπάνω μέτρο αφήνει εντελώς απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες απέναντι σε πλήθος άλλων κινδύνων που απειλούν τις περιουσίες τους κι έκανε εισήγηση στη Τρόικα για επέκταση της υποχρεωτικής ασφάλισης ώστε να καλύπτει τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περίπτωση πτώσης μετεωρίτη, τσουνάμι και επίθεσης από σμήνη ακρίδων.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, επικαλέστηκε σοβαρά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κι άφησαν χωρίς αποζημίωση τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, όπως η πτώση του μετεωρίτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65.000.000 χρόνια, η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας που αφάνισε το μινωικό πολιτισμό πριν από 3.500 χρόνια, και η όγδοη πληγή του Φαραώ με τα εκατομμύρια των ακρίδων που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες της Αρχαίας Αιγύπτου.

Στα πλαίσια των παραπάνω, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός Ταμείου όπου, εκτός από το "σεισμόσημο" και το "ακριδόσημο", η καταβολή των οποίων θα είναι υποχρεωτική, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα χαρτοσήμων για όλα τα γούστα κι απέναντι σε κάθε πιθανό κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του μέτρου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές το λεγόμενο "σκυλόσημο" που προστατεύει τους ιδιοκτήτες από πιθανές φθορές που μπορεί να προκαλέσουν τα κατοικίδια στο σπίτι, καθώς και το "κερατόσημο" που προβλέπει αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου σε περίπτωση που πιάσει την σύντροφό του να βγάζει τα μάτια της με το γείτονα και αποφασίσει να κάνει το σπίτι γυαλιά καρφιά.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα είναι ασφαλισμένα μόλις το 15% των ακινήτων, ενώ μέχρι να ληφθεί το μέτρο υπολογίζεται ότι 9 στους 10 Έλληνες θα έχουν χάσει το σπίτι τους από τα χρέη, αλλά αυτό είναι πολύ θετικό, αφού δε θα φοβούνται πλέον μήπως τους το πάρει η τράπεζα και θα απαλλαχτούν μια και καλή από τη φυλακή της ιδιοκτησίας.

(Ευτυχώς που δεν είναι ακόμα ο Φώτης Κουβέλης στην κυβέρνηση να θέτει σκληρές κόκκινες γραμμές. Θα μας έβαζαν να πληρώσουμε και ΔΗΜΑΡόσημο για να μάθουμε να μην τον ξαναψηφίσουμε.)

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top