GuidePedia

0

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ιρανικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, βρίσκεται στην Τεχεράνη συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και κάποιου κρατικούς αξιωματούχους, στενούς συνεργάτες του.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αργά το βράδυ της Τρίτης, το αεροσκάφος του Άσαντ φέρεται να προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, μια πληροφορία που φέρεται να έχει επιβεβαιώσει αξιωματούχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Προς το παρόν, η διασταύρωση της πληροφορίας είναι αδύνατη. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί παραπληροφόρηση με σκοπό να περάσει την εικόνα ενός προέδρου που εγκαταλείπει τη χώρα του λίγες ώρες ή ημέρες προτού εκδηλωθεί η σχεδόν ανακοινωθείσα δυτική επίθεση.

Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι ισχύει, θα μπορούσε απλά, από στρατιωτικής απόψεως, να απομακρύνεται ένας στόχος για τους επιτιθέμενους, αφού η επίθεση είναι σχεδόν… προσωποποιημένη και η δαιμονοποίηση του καθεστώτος παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του ηγέτη…
Εάν μάλιστα οι βομβαρδισμοί διαρκέσουν τρεις ημέρες, θα επιστρέψει στη συνέχεια στη χώρα του. Ένα θέματα που ασφαλώς εγείρεται, είναι το πώς είναι δυνατόν η αποχώρησή του να μην έγινε αντιληπτή, ενώ ένα θέμα είναι και το δρομολόγιο που ακολούθησε το αεροσκάφος, αφού θα πρέπει να έχει δώσει άδεια το Ιράκ. Διόλου απίθανο βέβαια, αφού η κυβέρνηση (όχι η χώρα ολόκληρη…) ελέγχεται από τους σιίτες. Πόσο ασφαλής θα είναι άραγε η επιστροφή του Άσαντ εάν όντως έφυγε;
Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αντικαθεστωτικοί έπληξαν με πύραυλο Grad το αεροδρόμιο της πόλης Χάμα, την ώρα που προσγειωνόταν ιρανικό αεροσκάφος που μετέφερε πυρομαχικά για τον στρατό του Άσαντ. Το αεροσκάφος φέρεται να απογειώθηκε άμεσα και να μην ξεφόρτωσε το φορτίο του.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top