GuidePedia

0

Επικίνδυνες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η κατάσταση στο εσωτερικό της Αιγύπτου αφού η κρίση ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να εμπλέξει άμεσα το Ισραήλ με αποτέλεσμα η περιοχή να τιναχτεί στην κυριολεξία στον αέρα.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Οι μέχρι τώρα διαμάχες στο εσωτερικό της Αιγύπτου και της Συρίας έχουν κρατηθεί, έως ένα βαθμό φυσικά, μέσα στα σύνορα των χωρών αυτών, δεν έχουν εμπλέξει δηλαδή άμεσα και σε μεγάλη κλίμακα τις γειτονικές χώρες, με τέτοιο δηλαδή τρόπο ώστε η εσωτερική σύγκρουση να οδηγήσει και σε επίσημη ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ κρατών.
Υπό τη συγκεκριμένη οπτική, η οποία για την ώρα είναι η αισιόδοξη νότα της τραγικής αυτής περιόδου την οποία βιώνει η περιοχή, κάθε άμεση και σε μεγάλη κλίμακα διασυνοριακή κίνηση μεταξύ αντιμαχομένων μπορεί να οδηγήσει σε έναν Αρμαγεδδώνα αποκαλυπτικών διαστάσεων ο οποίος λόγο της φύσης της σύγκρουσης δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθεί από κανέναν.

Η είδηση λοιπόν, όπως αυτή μεταδίδεται από το καλά ενημερωμένο στα θέματα της περιοχής «DEBKA», αναφορικά με τη δημιουργία «Κέντρου Επιχειρήσεων» των Αδερφών Μουσουλμάνων στην Λωρίδα της Γάζας, υπό την αιγίδα της Χαμάς, με σκοπό να καθοδηγηθούν οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Αιγύπτου προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Σύμφωνα με τη παραπάνω πηγή, το νέο αρχηγείο των Αδερφών Μουσουλμάνων στη Γάζα επανδρώνουν έξι υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης, έξι από τους «πολεμιστές» δηλαδή της Αδελφότητας οι οποίοι έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα κατώτερα μέλη της αδελφότητας και οι οποίοι έχουν μετατρέψει, σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω πηγές, σε κέντρο ελέγχου των επιχειρήσεών τους στη χερσόνησο του Σινά ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της περιοχής.
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ως αρχηγό τον Μαχμούτ Ιζάτ Ιμπραχίμ, τον αποκαλούμενο και ως «Iron Man» (σιδερένιος άνδρας) της οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να ελέγχει όχι μόνο τα μέλη των Αδερφών Μουσουλμάνων αλλά και τους σαλαφιστές οπαδούς της Αλ-Κάιντα που δρουν στην περιοχή του Σινά.
Το ενδιαφέρον της παραπάνω ανάλυσης δεν έχει τόσο να κάνει ούτε με τη γνωστή συνεργασία Χαμάς – Αδελφών Μουσουλμάνων (η Χαμάς αποτελούσε πάντα «θυγατρική» της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων), ούτε με τη παρουσία του «Iron Man» ή των «Superman» και… «Spiderman» στη περιοχή. Το σημαντικό είναι ότι η πιθανότητα της ένοπλης καταδρομικής ή/και αεροπορικής επέμβασης της Αιγύπτου στην περιοχή για την εξουδετέρωση ή τη σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων είναι μεγάλη.
Εκτιμάται δε, ότι η πλησίον της θάλασσας τοποθεσία της ξενοδοχειακής μονάδας η οποία έχει δεχτεί τους ασυνήθιστους αυτούς «τουρίστες» να προδιαθέτει σε επιχείρηση αιχμαλωσίας τους και προσαγωγής τους σε δίκη στο Κάιρο.
Σε κάθε περίπτωση ένοπλης αντιπαράθεσης των αιγυπτιακών δυνάμεων με τους μαχητές της Χαμάς, με τη συγκατάθεση του Ισραήλ, η κατάσταση στη περιοχή θα επιδεινωθεί ακόμα πιο πολύ, αφού είναι σίγουρο ότι τα διάφορα δογματικά και εθνικά πάθη μεταξύ των ισλαμικών και ισλαμιστικών παραγόντων στη περιοχή θα ανάψουν με κίνδυνο η κατάσταση να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και να μετατραπεί σε μία σύγκρουση όλων εναντίων όλων, ειδικά μέσα στο σουνιτικό στρατόπεδο.
Όχι τίποτα άλλο αλλά ποιος κρατάει τον… Ερντογάν τον Μεγαλοπρεπή (ή μεγαλομανή… διαλέγετε και παίρνετε) σε μία τέτοια περίπτωση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top